Wintersport advies

Goed voorbereid op wintersport

Ga je binnenkort op wintersport en wil je straks goed voorbereid bovenaan de piste staan? SPORT 2000 geeft je de belangrijkste tips om optimaal van je wintersportvakantie te kunnen genieten. Doorgewinterde wintersportliefhebbers kennen de do's en don'ts van de sport, maar als je weinig ervaring hebt met skiën of snowboarden, dan is het absoluut aan te raden je goed in te lezen en je te laten adviseren over de juiste uitrusting. Lees hier hoe je blessures kunt voorkomen en waar je op moet letten bij het aanschaffen van ski's, snowboards en de juiste uitrusting. Zo kun je veilig en zelfverzekerd afdalen van die zonovergoten witte hellingen. 


SPORT 2000 Wintersport Specialisten

Niet alleen in de winkels maar ook online laten we onze wintersportspecialisten graag aan het woord. Want wie weten er nu meer van skiën, snowboarden, skihelmen of goggles dan onze eigen professionals? Bekijk ons advies hieronder of maak kennis met onze wintersport specialisten.

Wintersportspecialisten
 
wintersport
Do's en Don'ts op wintersport

Wat moet je doen en wat kun je beter laten wanneer je op wintersport gaat? Bekijk hier onze tips.

Do's en Don'ts
 
Advies over skiën

Welke maat ski's heb ik nodig? Wat heb ik aan skistokken? Hoe weet ik of ik de juiste maat skischoenen heb? En zijn er ook op maat gemaakte skischoenen? Op al je vragen over skiën hebben wij het antwoord, zodat jij optimaal kunt genieten wanneer je op de latten staat.

Advies over skiën
 
Advies over snowboarden

Heb jij geen latten maar liever een board onder je voeten? Ook dan is het handig om goed voorbereid op wintersport te gaan. Lees alles over maten, types en de juiste schoenen.

Advies over snowboarden
 
skihelm
Advies over skihelmen

Tijdens het skiën of snowboarden bescherm je je hoofd met een helm. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van een skihelm? En wat is het verschil tussen een In-Mold en een Hardshell Helm? Bekijk hier ons advies.

Advies over skihelmen
 
Advies over skibrillen

Wat zijn de voordelen van een skibril? En hoe zit het met brildrager, en past een skibril over je helm heen? Op al je vragen over skibrillen hebben wij het antwoord.

Advies over skibrillen
 
Wintersportkleding

Of je nu gaat skiën of snowboarden, goede kleding is van niet te onderschatten belang voor iedereen die op wintersport gaat. Goede wintersportuitrusting beschermt je lichaam tegen de extreme weersomstandigheden. Ons wintersport advies in een notendop: pak jezelf goed in en draag waterafstotende kleding en handschoenen. Experts raden het drie-lagen-systeem aan, bestaande uit onderkleding, een isolerende tussenlaag en een beschermende bovenlaag. Draag altijd een waterafstotende jas en broek, die je beschermen tegen kou, sneeuw, wind en regen. Draag ook altijd een skibril om je ogen te beschermen tegen de uv-straling van de zon. Maak je outfit af met beschermende handschoenen en een warme muts om comfortabel én in stijl te kunnen genieten van iedere afdaling.

Bekijk hier ons advies over wintersportjassen
Bekijk hier ons advies over ski- en snowboardbroeken
Bekijk hier ons advies over skipully's
Bekijk hier ons advies over wintersport vesten en jacks
Bekijk hier ons advies over thermo ondergoed
Bekijk hier ons advies over wintersport accessoires


Wintersporten is leuk én sportief, maar de juiste uitrusting is onmisbaar. Wil jij binnenkort op wintersport en advies inwinnen over ski's, snowboards, kleding en accessoires? Voor vragen, wintersport advies en hulp bij de aanschaf van de juiste uitrusting kijk je in ons online aanbod of helpen we je graag verder in een van onze vestigingen!

Wintsersportcollectie