Fitness Advies

Lees alles wat je moet weten op het gebied van fitness, fitnesskleding en fitnessschoenen, doe je voordeel met handig tips en tricks bij het fitnessen en kom erachter welke sportles het beste aansluit bij jouw persoonlijke wensen en doelen.

Fitness

Fitness is een populaire en veelzijdige sport. De meeste sportscholen beschikken over een flinke verscheidenheid aan zowel kracht- als cardiogeoriënteerde fitnessapparaten. Daarnaast waren groepslessen nog nooit zo populair.  Het aanbod in de grotere sportscholen gaat van van body pump tot bikramyoga en van Funxtion tot bootcamp. Het grote voordeel van zo'n gevarieerd aanbod is dat het de sporter in staat stelt om veel af te wisselen. Zo raak je niet snel uitgekeken, train je verschillende spiergroepen én verbeter je je conditie en je lenigheid. Ongetwijfeld heb jij ook een abonnement op de sportschool, maar dat hoeft niet te betekenen dat je ook met volle kracht aan je killerbody werkt. Het is namelijk niet eenvoudig om gemotiveerd te blijven en ook in de sportschool liggen blessures op de loer.
Onze sportspecialisten geven je graag een aantal tips om je (weer) op weg te helpen. Lees hier alles over de Do's en Don'ts bij fitness, fitnesskleding en -schoenen en hoe je blessures kunt voorkomen.

Do's en don'ts bij Fitness

Wat moet je nu wel en wat juist niet doen in de sportschool om je killerbody en een topconditie te bereiken? Dat is natuurlijk heel persoonlijk, maar een aantal richtlijnen geldt voor iedereen! Bekijk ze hier.

Do's en don'ts bij Fitness
 
Groepslessen

Geef jij de in de sportschool de voorkeur aan een leuke groepsles? Lees hier dan alles over verschillende soorten groepslessen in de sportschool en what to wear.

Sportkleding Advies
 
De juiste fitnessschoenen

Goede fitnessschoenen zitten comfortabel en bieden je voeten, enkels en knieën voldoende steun en stabiliteit zodat de kans op blessures zo klein mogelijk wordt. Zijn hoge fitnesschoenen beter dan lage schoenen en kun je ook fitnessen op hardloopschoenen? Onze sportspecialisten informeren je graag!

Fitnesschoenen Advies
 
Sport BH

Dames die intensief sporten doen er goed aan om een sport BH te dragen. Een sport BH beschermt niet alleen je borsten maar ook de spieren, het borstweefsel en de huid. Wanneer deze niet goed beschermd en ondersteund zouden worden, bestaat de kans op onherstelbare schade. Waar moet je op letten bij het kopen van een sport BH? Onze professionals geven tips!

Sport BH Advies
 


De juiste fitnesskleding

Maar wat trek je eigenlijk aan naar de sportschool?  Bij SPORT 2000 vind je fitnesskleding van trendy merken die functionele sportkleding combineert met modieuze, trendy designs. Zo kom je niet alleen stijlvol en sportief voor de dag in de fitnessclub, maar kun je ook optimaal presteren!
Voor specifieke vragen over fitness en advies omtrent de juiste uitrusting kun je altijd langskomen in een van de SPORT 2000 winkels. Daar helpen onze experts je graag verder. Bekijk hier welke SPORT 2000 winkel bij jou in de buurt zit.
Wil jij beginnen met fitness en krijg je graag advies over de uitrusting die bij jou past? SPORT 2000 geeft je hieronder de belangrijkste tips per kledingstuk.


 

Fitness collectie bij SPORT 2000

Bekijk snel ons complete aanbod op het gebied van fitness. Zowel in de winkel als online verkopen we de nieuwste kledingcollecties van topmerken als Nike, adidas, Reebok en Under Armour. Daarnaast bestaat het SPORT 2000 assortiment ook uit handige accessoires en fitnessgewichten en -toebehoren om optimaal en overal te kunnen trainen op jouw manier.

Bekijk de complete Fitness collectie