Hardloopadvies

DE BESTE HARDLOOPSCHOEN VOOR JOU

Met zoveel verschillende soorten hardloopschoenen kan het lastig zijn om tot een goede keuze te komen. Waar moet je beginnen als je van plan bent om nieuwe schoenen te kopen? Misschien heb je wel eens gehoord van termen zoals ‘pronatie’ of heb je onlangs te maken gehad met een vervelende blessure.

Plezier in hardlopen begint met de juiste schoenen die passen bij jouw ervaring en manier van hardlopen. Elke voet is anders en iedereen is een ander type hardloper. Veel aspecten komen kijken bij het kiezen van geschikte hardloopschoenen.

Wij adviseren je graag met deskundig en betrouwbaar advies. In onze SPORT 2000 winkels kun je terecht voor een gratis loopanalyse en heb je de mogelijkheid om verschillende schoenen te testen. Met comfortabele hardloopschoenen kun jij nog meer genieten van hardlopen! PERSOONLIJK HARDLOOPADVIES VAN DE EXPERT

Onze SPORT 2000 hardloop expert Hiske vertelt in het kort in een adviesvideo wat jij zoal moet weten om tot de beste keuze in hardloopschoenen te komen. Bijvoorbeeld of jij al eens hebt nagedacht over wat voor soort hardloper jij bent? Daarnaast waarom het belangrijk is om erachter te komen of jij een neutrale of een overpronerende loper bent. Want de impact van de landing maakt hét verschil in de keuze van schoenen en kan vervelende blessures voorkomen.

Het is aan te raden om in één van onze SPORT 2000 winkels langs te komen voor een gratis professionele loopanalyse. Dé manier om met elkaar te kijken naar jouw looppatroon. Heb je bijvoorbeeld behoeften aan extra stabiliteit tegen overpronatie of draag je liever schoenen met extra comfort en demping? Nadat de loopanalyse is afgerond, kijken we samen of de gekozen schoenen een fijne loopervaring bieden.

Bekijk adviesvideo
 
Neutrale hardloopschoenen

Neutrale hardloopschoenen bieden geen sturende of corrigerende elementen. De voet landt op de buitenkant van de hiel en rolt vervolgens naar binnen om de schok van het landen op te vangen. Je spreekt van een gelijkmatige verdeling aan de voorzijde van de voet.

Shop nu
Stabiliteit hardloopschoenen

Ervaar je overpronatie doordat je teveel naar binnen rolt met de voet? Bekijk hardloopschoenen die het overproneren corrigeren. Ervaar extra steun, comfort voor de juiste stabiliteit


Shop nu
Vind jouw winkel

Wees welkom in één van onze winkels voor een gratis loopanalyse en deskundig advies.Vind jouw winkel
...je zult zien dat met de juiste kleding en materialen, je prestaties zullen verbeteren. 
 
Uitgebreid hardloopadvies

Een goede voorbereiding is het halve werk. En hoewel doelen en trainingsprogramma bij het hardlopen absoluut onmisbaar zijn, moet je de waarde van een goede hardloop outfit zeker niet onderschatten! De juiste hardloopkleding en hardloopschoenen zijn van groot belang tijdens het hardlopen en je zult zien dat met de juiste kleding en materialen, je prestaties zullen verbeteren. Met de juiste hardloopkleding zullen ongemakken en kleine irritaties verleden tijd zijn en met de juiste hardloopschoenen, die perfect bij jouw voeten en loopstijl passen, zul je aanzienlijk minder last van blessures hebben.

Onze sportprofessionals geven je graag advies over hardlopen. Daarom hebben we de beste adviezen en tips hier per categorie voor je op een rijtje gezet:

Bekijk hier de do's en don'ts bij het hardlopen
Bekijk hier ons advies over hardloopschoenen
Bekijk hier ons advies over hardloopjacks
Bekijk hier ons advies over hardloopleggings
Bekijk hier ons advies over korte hardloopbroeken
Bekijk hier ons advies over Sport bh's
Bekijk hier ons advies over hardloopaccessoires
Bekijk hier ons advies over hardloopshirts

Bekijk de video