Naar boven

Adviespagina Sport bh

Waarom een sport bh?

Tijdens het sporten, beweeg je intensief. Om je borsten te beschermen en blesures te voorkomen is het verstandig om een sport bh te dragen. Wanneer je dat niet zou doen, zouden je spieren en de huid rondom de borsten beschadigd of uitgerekt kunnen raken. Een goede sport bh beperkt de drie bewegingsrichtingen en vermindert daarmee de kans op borstpijn en andere ongemakken zoals nek- of rugklachten, en zorgt bovendien voor een comfortabele sportsessie. De sport bh zorgt voor compressie (duwt je borsten tegen je lichaam aan) en zorgt er op deze manier voor dat je borsten niet stuiteren. De brede banden van een sport bh zorgen voor een goede verdeling van het borstgewicht, daarnaast zorgen de brede banden ervoor dat de banden niet inslijten in je lichaam. Bovendien is een sport van andere stof gemaakt dan een normale bh, waardoor een goede sport bh je vocht zal afdrijven.

Er zijn twee soorten sport bh’s: een sport bh die compressie uitoefent,hierbij worden je borsten als het ware tegen je lijf aandrukt, of een bh die de borsten individueel insluit. Vooral bij grotere borsten wordt de laatste variant aangeraden. Sport bh’s verminderen eerder genoemde klachten tot 85 procent.

Waar moet je op letten bij het kopen van een sport bh?

Bij het kopen van een sport bh zijn twee dingen heel belangrijk: het comfort en de pasvorm. Gebruik onderstaande tips bij de aanschaf van een sport bh zodat je de juiste keuze maakt en optimaal kunt profiteren van jouw aankoop.

- De bh moet overal op dezelfde hoogte zitten en mag aan de achterkant niet omhoog kruipen.
- Heb je snel last van huidirritaties, kies dan voor een sport bh met naadloze cups.
- Kies liever niet voor een bh met beugels. Deze kunnen verwondingen veroorzaken bij vallen of gewoon door te veel wrijving.
- Let erop dat de bandjes zacht en breed zijn en niet in de huid snijden.
- Als je een sport bh gaat passen, spring dan even een paar keer op en neerom te voelen of de borsten wel goede ondersteuning hebben.
- Houd ook je even je armen omhoog om te controleren of de elastische onderrand niet naar boven schuift. Gebeurt dat wel, dan heb je een kleinere maat nodig.
- Houd er rekening mee dat je bij sport bh een kleinere omvang maat nodig hebt dan je gewend bent. Dit komt doordat de tailleband elastisch is in het geval van een sport bh. Bedenk dat hoe beter de sport bh aansluit, hoe meer ondersteuning deze geeft. 

Let wel op: bij een kleinere omvang verandert ook de cupmaat. Een voorbeeld: wie normaal 80B draagt kan Compressie bh is meestal voor de kleiner borsten tot een kleine C cup.
Bekijk onze collectie Sport bh's