Naar boven

Voetbal Advies

voetbal

Nederland is een voetballand. Miljoenen Nederlanders genieten iedere zondag van een goede pot voetbal op televisie, maar het is natuurlijk het allerleukst om deze populaire volkssport zélf te beoefenen. Voetbalkenners weten dat de juiste voetbalkleding van essentieel belang is als je op het veld staat; goede voetbalschoenen kunnen je prestaties verbeteren en de juiste voetbalkleding en voetbalaccessoires beschermen je tegen blessures en verhogen je spelplezier!
Wil jij binnenkort beginnen met voetballen of zijn je voetbalschoenen nodig aan vervanging toe? SPORT 2000 zet de belangrijkste do's en don'ts van het voetbal voor je op een rijtje en geeft graag advies over de juiste voetbalschoenen, voetbalkleding en accessoires. Voor persoonlijk voetbal advies helpen we je ook graag verder in onze winkel.

Klik hier voor advies voor een goede voorbereiding op de voetbalsport
Klik hier voor advies over voetbalschoenen
Klik hier voor advies over verschillende soorten speelvelden
Klik hier voor advies over voetbalbroeken


Voetbalkleding en accessoires
Niet alleen voetbalschoenen zijn een onderdeel van je voetbaluitrusting; ook je kleding en accessoires dien je met zorg te kiezen. Lees hier de belangrijkste tips, of kom langs in de winkel voor persoonlijk voetbal advies en hulp bij het vinden van de juiste uitrusting.

Kleding
Voetbal is een intensieve sport waarbij je veel transpireert. Daarom geldt voor voetbal het advies om kleding te dragen van synthetische materialen die transpiratievocht snel afvoeren en je lichaam droog en op temperatuur houden. Zo vat je minder snel kou en voorkom je blessures door stramme spieren. Draag voor en na het voetballen een trainingspak over je voetbaltenue heen om warm te blijven. Een belangrijke tip voor voetballende dames: draag altijd een goed passende sportbeha, die je borsten ondersteunt en fixeert. Zo voorkom je pijn in je nek en rug en beschadiging van het borstweefsel.

Scheenbeschermers
Om blessures te voorkomen, is het van groot belang dat voetballers scheenbeschermers dragen. Tijdens wedstrijden is het dragen van scheenbeschermers verplicht. Bescherm je enkels en onderbenen echter ook tijdens trainingen en onofficiële partijtjes! Er zijn verschillende soorten scheenbeschermers verkrijgbaar. De meest eenvoudige scheenbeschermers zijn kappen; dit zijn losse beschermers die je in je kous kunt schuiven. Andere scheenbeschermers zijn voorzien van een enkelsok, zodat ook de enkels beschermd worden. Daarnaast zijn er geavanceerde hitte-vervormbare scheenbeschermers, die bij aanschaf worden verwarmd en op de schenen worden geplaatst. De scheenbeschermers vormen zich tijdens dit proces volledig naar de schenen van de individuele drager, waardoor ze perfect passen en erg comfortabel zijn.

Keepershandschoenen
Goede keepers beschikken over handschoenen die optimale grip bieden, comfortabel zitten en de vingers beschermen. Keepershandschoenen zijn voorzien van een foamlaag, die zorgt voor grip op de bal en bescherming van de handen. Handschoenen die zijn uitgerust met supersoft latex foam geven optimale grip. Bovendien bieden sommige supersoft latex handschoenen extra grip op natte ballen. Handschoenen van granite foam bieden minder grip, maar zijn slijtvaster; deze handschoenen zijn daarom voornamelijk geschikt voor gebruik tijdens trainingen. Zaalvoetballers kiezen voor handschoenen met indoor foam.

Soorten voetballen
Wil je een voetbal aanschaffen? Ook dan heb je veel keuze. Tegenwoordig worden alle voetballen van kunststofmaterialen gemaakt. Niet alle ballen zijn echter even slijtvast, en sommige ballen geven een beter balgevoel dan andere ballen. Dat heeft voornamelijk te maken met het aantal lagen waaruit de bal bestaat; hoe meer lagen, hoe beter. Tip: het FIFA-keurmerk geeft een goede indicatie van de kwaliteit van verschillende voetballen. Als de bal voorzien is van een FIFA-keurmerk, dan voldoet de bal aan bepaalde kwaliteitseisen en mag de bal gebruikt worden voor professionele wedstrijden.Bekijk onze voetbalcollectie