Voetbal Advies

Nederland is een voetballand. Miljoenen Nederlanders genieten iedere zondag van een goede pot voetbal op televisie, maar het is natuurlijk het allerleukst om deze populaire volkssport zélf te beoefenen.

Voetbalkenners weten dat de juiste voetbalkleding van essentieel belang is als je op het veld staat; goede voetbalschoenen kunnen je prestaties verbeteren en de juiste voetbalkleding en voetbalaccessoires beschermen je tegen blessures en verhogen je spelplezier.
Wil jij binnenkort beginnen met voetballen of zijn je voetbalschoenen nodig aan vervanging toe? SPORT 2000 zet de belangrijkste do's en don'ts van het voetbal voor je op een rijtje en geeft graag advies over de juiste voetbalschoenen, voetbalkleding en accessoires. Voor persoonlijk voetbal advies helpen we je ook graag verder in onze winkel. Bekijk hier welke SPORT 2000 winkel bij jou in de buurt zit.

Een goed begin is het halve werk

Een succesvol voetbalseizoen begint bij goede voorbereiding. Neem een voorbeeld aan jouw voetbalhelden en bereid je goed voor op de komende competitie. Met onze tips&tricks kom je zeker goed beslagen ten ijs

Voorbereiden op het voetbalseizoen
Voetbalschoenen

Hoge, lage, met of zonder sok, noppen of niet, wel of geen veters; voetbalschoenen zijn er in alle soorten en maten. Hoe maak je -in dat eindeloze aanbod- bij het kopen van voetbalschoenen de juiste keuze?  Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden, zoals je speelveld, de pasvorm en het materiaal. Met ons advies over voetbalschoenen helpen we je graag op weg bij het maken van de juiste keuze, zodat jij je alleen nog maar druk hoeft te maken over de kleur!

Advies over voetbalschoenen
Verschillende soorten speelvelden

Voetballen kun je doen op veel verschillende soorten speelvelden. Voetbalschoenen worden aangepast aan het speelveld, zodat je precies die eigenschappen kunt gebruiken die van toepassing zijn op de ondergrond. Wel zo handig! Lees alles over gras, kunstgras en zaalvloeren en de bijbehorende voetbalschoenen op onze adviespagina over speelvelden.

Verschillende soorten speelvelden
 
 


Voetbaluitrusting

Met goede voetbalschoenen alleen ben je er nog niet. Ook de rest van je voetbaluitrusting is van groot belang om comfortabel, veilig en met plezier te kunnen voetballen. Hieronder lees je alles over voetballen, voetbalkleding, scheenbeschermers en keepershandschoenen, zodat je ook je kleding en accessoires met zorg uit kunt kiezen. Lees hier de belangrijkste tips, of kom langs in de winkel voor persoonlijk voetbal advies en hulp bij het vinden van de juiste uitrusting.

 

Voetbalkleding

Voetbal is een intensieve sport waarbij je waarschijnlijk veel transpireert. Daarom geldt voor voetbal het advies om kleding te dragen van synthetische materialen die transpiratievocht snel afvoeren en je lichaam droog en op temperatuur houden. Zo vat je minder snel kou en voorkom je blessures door stramme spieren.
Draag voor en na een wedstrijd altijd een trainingspak over je voetbaltenue heen. Een trainingsjack en een lange broek kunnen je lichaam beter warm houden en beschermen je spieren. Bekijk hier ons ruime aanbod voetbal trainingspakken.
Een belangrijke tip voor voetballende dames: draag altijd een goed passende sportbeha, die je borsten ondersteunt en fixeert. Zo voorkom je pijn in je nek en rug en beschadiging van het borstweefsel. Meer advies over het dragen van sportbeha's vind je op onze uitgebreide adviespagina Sport BH.Scheenbeschermers

Om blessures te voorkomen, is het van groot belang dat voetballers scheenbeschermers dragen. Tijdens wedstrijden is het dragen van scheenbeschermers dan ook verplicht gesteld door de KNVB, maar onze tip is om je enkels en onderbenen vooral ook tijdens trainingen en onofficiële partijtjes te beschermen! Er zijn verschillende soorten scheenbeschermers verkrijgbaar. De meest eenvoudige scheenbeschermers zijn kunststof kappen; dit zijn losse beschermers die je in je kous kunt schuiven.
Andere scheenbeschermers zijn voorzien van een enkelsok, zodat de scheenbeschermers beter op hun plaats blijven zitten en ook de enkels goed beschermd worden. Tenslotte zijn er ook nog geavanceerde hitte-vervormbare scheenbeschermers. Die worden bij aanschaf verwarmd en op de schenen geplaatst. De scheenbeschermers vormen zich tijdens dit proces volledig naar de schenen van de individuele drager, waardoor ze perfect passen en erg comfortabel zijn. In alle gevallen worden je scheenbenen beschermd tegen vallen, harde ballen of een per ongeluk uitgestoken voet met harde noppen van de tegenstander. Geen overbodige luxe op het voetbalveld! Let erop bij het passen dat de scheenbeschermers comfortabel zitten. Hoewel ze je moeten beschermen, is het wel de bedoeling dat je goed kunt blijven bewegen. Daarom moeten goede scheenbeschermers alleen je onderbeen bedekken en je knieën vrij laten.
Wanneer je scheenbeschermers regelmatig laat luchten en af en toe met de hand wast, blijft het klittenband goed en voorkom je dat de scheenbeschermers een broedplaats van bacteriën worden. Dan heb je nog langer plezier van je scheenbeschermers en bovendien is het is wel zo hygiënisch!

Bekijk scheenbeschermers


Keepershandschoenen

Als keeper heb je een belangrijke rol in het team. Op de juiste momenten moet jij in actie komen om jouw team naar de top te brengen. Dat vraagt ook oom een beetje extra bescherming.
Goede keepers beschikken over handschoenen die goede grip bieden, comfortabel zitten en de vingers optimaal beschermen.

Keepershandschoenen zijn voorzien van een foamlaag, die zorgt voor grip op de bal en bescherming van de handen. Keepershandschoenen die zijn uitgerust met supersoft latex foam geven optimale grip. Bovendien bieden sommige supersoft latex handschoenen extra grip op natte ballen. Handschoenen van granite foam bieden minder grip, maar zijn slijtvaster; deze handschoenen zijn daarom voornamelijk geschikt voor gebruik tijdens trainingen. Zaalvoetballers kiezen voor speciale keepershandschoenen met indoor foam. 

Bekijk keepershandschoenen


Voetballen

Voor echte voetballers is één wedstrijd per week en een paar trainingen lang niet genoeg. Voetballers in hart en nieren hebben het liefst 24/7 een bal aan hun voet! 
Wil je zelf een voetbal aanschaffen? Ook dan heb je veel keuze. Tegenwoordig worden alle voetballen van kunststofmaterialen gemaakt. Niet alle ballen zijn echter even slijtvast, en sommige ballen geven een beter balgevoel dan andere ballen. Dat heeft voornamelijk te maken met het aantal lagen waaruit de bal bestaat; hoe meer lagen, hoe beter. Een goede richtlijn is het het FIFA-keurmerk. Deze geeft een goede indicatie van de kwaliteit van verschillende voetballen. Als de bal voorzien is van een FIFA-keurmerk, dan voldoet de bal aan bepaalde kwaliteitseisen en mag de bal gebruikt worden voor professionele wedstrijden.

Het onderhouden van je voetbal is belangrijk. Bekijk hier onze adviespagina voor tips!

Bekijk voetballen


Voetbalcollectie bij SPORT2000

Benieuwd naar onze complete voetbalcollectie? Zowel in de winkel als op onze webshop hebben we een ruim assortiment met voetbalschoenen, voetbalkleding en voetbalaccessoires van topmerken als Nikeadidas en Puma.

Bekijk voetbalcollectie