Naar boven

Bootfitting


Skischoenen met 100% perfecte pasvorm!

Nieuw: Bootfitting! Binnen 30 minuten een maatwerk-skischoen.
Skischoenen zijn zonder twijfel het belangrijkste deel van je uitrusting. Pijn in je voeten tijdens het skiën verpest immers het plezier. Een goede pasvorm is de belangrijkste eigenschap bij skischoenen.
Goede skischoenen sluiten goed aan en ondersteunen daarbij je voeten en enkels. Je moet daarbij wel genoeg ruimte overhouden om je nog te kunnen manoeuvreren. Skischoenen met een goede pasvorm houden je voeten warm en droog. Daarnaast beschermen ze je tegen klappen die kunnen leiden tot blessures en verwondingen.

Het bepalen van de keuze van een perfect zittende skischoen begint bij het bekijken en opmeten van je voeten daarvoor is de 3D voetscan een heel nauwkeurig hulpmiddel. Belangrijk is ook om je ski ervaring, wensen, eventuele blessures en of klachten van oude skischoenen te weten bij het kiezen van skischoenen.  Vervolgens gaan we je verschillende skischoenen laten passen om verschillen te voelen en te bepalen of er geen drukpunten of pijnlijke plekken zijn. Skischoenen moeten niet alleen bij je wreef, enkels en rond je onderbeen (je schenen en kuiten) goed aansluiten maar ook de voetzool is van groot belang. Een goede houding van je voetzool zorgt voor een goede drukverdeling en zorgt dat je veel minder kans hebt op kramp en koude voeten.

Bij bijna alle nieuwe skischoenen kunnen we de binnen schoen en buitenschaal aanpassen met behulp van warmte waarmee we de schoen tijdelijk zachter maken waardoor we eventuele drukpunten weg kunnen halen. Dit noemen we Bootfitting. Zo worden je skischoenen helemaal aangepast aan jouw voeten voor optimaal en pijnloos skiplezier!

Jouw SPORT 2000 Wintersportspecialist heeft voor elke voet of voetprobleem de juiste oplossing.De wintersport specialisten van SPORT 2000 vind je in onderstaande vestigingen:Voor een optimale stand van jouw voet/lichaam kunnen we ook starten met een geheel of deels op maat gemaakte inlegzool waardoor je in de juiste stand komt. Als de zool klaar is zullen wij de juiste schoen bij je aanmeten. SPORT 2000 werkt nauw samen met SIDAS die voor elk voetprobleem de juiste oplossing heeft.

Nieuwe technologie skischoenen

Skischoenen met een buitenschaal, die aan de binnen- en buitenkant van de voorvoet aan te passen is, zijn inmiddels al een tijdje te koop. Salomon en Fischer gaan nog een stap verder. De schoen wordt verwarmd naar minimaal 80 graden waardoor deze geheel gevormd kan worden naar je lichaam. De schoen kan 5 mm breder of 5 mm smaller gemaakt worden, ongeacht op welke plek.Hoe gaat dat in zijn werk?
De skimerken Fischer en Salomon maken gebruik van een speciaal gepatenteerde thermoplastisch vervormbare kunststof. Hierdoor kan de schaal geheel de contouren van voet, enkel en onderbeen overnemen. Dit is geen doe-het-zelf procedé. Deze aanpassingen moeten door een vakman uitgevoerd worden. Eerst wordt de voet opgemeten en wordt gekeken of de skiër een aangepaste inlegzool nodig heeft. Vervolgens neemt men plaats op een indrukwekkend apparaat.  Dan gaat de buitenschoen (zonder binnenschoen) tien minuten in een oven van tachtig graden.
Als de schoen warm is, stapt men er, met binnenschoen en al, in. Dan brengt men, in een snel tempo, een coolingpad en een compressiezak om elke schoen aan en sluit de compressiezak aan op een compressor. Door de compressiezakken op te blazen wordt de nog warme schaal helemaal naar de vorm van de voet gevormd. De koelelementen in de koelzak zorgen er vervolgens voor, dat de schoen ook daadwerkelijk in die vorm blijft. Het hele vormproces neemt maar 7 minuten in beslag maar skiën kan pas twaalf uur later, als de schaal geheel uitgehard is.Wintersport specialisten

Meer advies nodig op het gebied van wintersport? Maak kennis met onze SPORT 2000 wintersport specialisten. Zowel online als in de winkel staan zij voor je klaar met adviezen over wintersportkleding, ski's, skischoenen en nog veel meer!

Wintersport Specialist