Bootfitting


Skischoenen met 100% perfecte pasvorm!

Nieuw: Bootfitting! Binnen 30 minuten een maatwerk-skischoen.
Skischoenen zijn zonder twijfel het belangrijkste deel van je uitrusting. Pijn in je voeten tijdens het skiën verpest immers het plezier. Een goede pasvorm is de belangrijkste eigenschap bij skischoenen.
Goede skischoenen sluiten goed aan en ondersteunen daarbij je voeten en enkels. Je moet daarbij wel genoeg ruimte overhouden om je nog te kunnen manoeuvreren. Skischoenen met een goede pasvorm houden je voeten warm en droog. Daarnaast beschermen ze je tegen klappen die kunnen leiden tot blessures en verwondingen.
Het bepalen van de keuze van een perfect zittende skischoen begint bij het bekijken en opmeten van je voeten daarvoor is de 3D voetscan een heel nauwkeurig hulpmiddel. Belangrijk is ook om je ski ervaring, wensen, eventuele blessures en of klachten van oude skischoenen te weten bij het kiezen van skischoenen.  Vervolgens gaan we je verschillende skischoenen laten passen om verschillen te voelen en te bepalen of er geen drukpunten of pijnlijke plekken zijn. Skischoenen moeten niet alleen bij je wreef, enkels en rond je onderbeen (je schenen en kuiten) goed aansluiten maar ook de voetzool is van groot belang. Een goede houding van je voetzool zorgt voor een goede drukverdeling en zorgt dat je veel minder kans hebt op kramp en koude voeten.

Bij bijna alle nieuwe skischoenen kunnen we de binnen schoen en buitenschaal aanpassen met behulp van warmte waarmee we de schoen tijdelijk zachter maken waardoor we eventuele drukpunten weg kunnen halen. Dit noemen we Bootfitting. Zo worden je skischoenen helemaal aangepast aan jouw voeten voor optimaal en pijnloos skiplezier!

Nieuwsgierig geworden? Klik op onderstaande video en bekijk zelf hoe Bootfitting in zijn werk gaat.

Jouw SPORT 2000 Wintersportspecialist heeft voor elke voet of voetprobleem de juiste oplossing.

De wintersport specialisten van SPORT 2000 vind je in onderstaande vestigingen:

 

Wintersport specialisten

Meer advies nodig op het gebied van wintersport? Maak kennis met onze SPORT 2000 wintersport specialisten. Zowel online als in de winkel staan zij voor je klaar met adviezen over wintersportkleding, ski's, skischoenen en nog veel meer!

Wintersport Specialist