Voetbal Advies

Tips en Tricks in de voetbalsport

Voetbal is een contactsport waarbij je veel en intensief beweegt. Het is een leuke én gezonde sport, maar het is ook een sport van glijden, vallen, opstaan en weer doorgaan. Ervaren voetballers kennen de do's en don'ts van de sport en weten hoe ze zichzelf tegen blessures moeten beschermen, maar voor wie net begint met voetbal kan goed advies erg waardevol zijn. Laat je informeren en adviseren over de sport, je bewegingsapparaat en de juiste uitrusting, zodat je straks goed voorbereid en zelfverzekerd in je voetbalschoenen staat.
De sportspecialisten van SPORT 2000 geven je graag advies in alle aspecten van de voetbalsport. Met deze voetbaltips kun je goed beslagen ten ijs komen en staat er niks meer in de weg om grote prestaties te leveren op het voetbalveld. Volg het voorbeeld van jouw voetbalhelden en neem je voorbereiding voor een nieuw voetbalseizoen serieus.

Voetbaluitrusting
Een glansrijke voetbalcarriére begint natuurlijk met een geschikte uitrusting. Informeer bij jouw club of vereniging naar de dresscode, vereningingskleding of clubkleuren voor geschikte kleding voor tijdens wedstrijden. Daarnaast is een trainingspak, voor tijdens trainingen en voor na de wedstrijd onmisbaar. Last but not least: de juiste voetbalschoenen. Laat je goed informeren over de ondergrond waarop je gaat voetballen. Dit is essentieel voor de aankoop van de juiste voetbalschoenen. Eenmaal duidelijk of je op natuurgras, kunstgras of in de zaal gaat voetballen? Bekijk dan ons advies over voetbalschoenen of laat je informeren door onze voetbalprofessionals in één van de SPORT 2000 winkels.
Tot slot maak je je voetbalervaring een stuk comfortabeler met de juiste accessoires. Bekijk onze ruime aanbod scheenbeschermers, sporttassen en voetbalsokken , om jouw voetbaluitrusting compleet te maken.

voetbaladvies
Zomer- en winterstop

Als je voor het eerst gaat beginnen met voetballen of net een zomer- of winterstop achter de rug hebt, doe je er verstandig aan om geleidelijk aan te beginnen met bewegen. Op die manier train je je lichaam en went het aan de bewegingen die je maakt op het voetbalveld. Zo voorkom je blessures.

De zomer- en winterstop bestaan niet voor niks: behalve dat de trainers en het gras even kunnen bijkomen, kan ook je lichaam tijdens deze pauzes tot rust komen. Dat betekent niet dat je helemaal kunt stoppen met bewegen. Daarom is ons advies: blijf gedurende de zomer- en winterstop fit, maar beweeg eens op een andere manier, dan tijdens het voetballen. Op die manier krijgt je lichaam wel de nodige rust, maar blijft je fitheid wel op peil. Daar heb je bij aanvang van het seizoen weer profijt van! Ga bijvoorbeeld fietsen, mountainbiken, hardlopen of fitnessen.

Warming-up en cooling-down

Eenmaal aangekomen in het trainingsseizoen is een goede voorbereiding opnieuw van belang; een goede warming-up, voordat je begint met voetballen of trainen, is onmisbaar. Wanneer je met koude, stijve spieren het veld op gaat, is de kans op blessures aanzienlijk groter. Een warming-up zorgt niet alleen voor warme, goed doorbloede spieren, maar draagt bovendien bij aan je snelheid, lenigheid en uithoudingsvermogen tijdens de training of wedstrijd.
Ook de cooling-down is belangrijk; tijdens de cooling-down kan je lichaam geleidelijk weer herstellen van de geleverde inspanning. Zo voorkom je vermoeide, gespannen of pijnlijke spieren. Neem voor zowel de warming-up als de cooling-down 15 tot 20 minuten de tijd.

Fair Play

Voetbal is een contactsport; veel blessures ontstaan tijdens fysieke duels of door ruw spel. Voorkom ongelukken en doe altijd je sieraden en horloge af. Tijdens contactmomenten kun je jezelf en anderen daar onbedoeld lelijk mee verwonden. Daarnaast is het belangrijk dat voetballers sportiviteit, plezier en respect hoog in het vaandel houden. Speel sportief, houd je aan de regels en neem geen onnodige risico's, want gevaarlijk spel kan blijvende gevolgen hebben.

Voldoende drinken
Als je intensief beweegt, verlies je veel vocht. Daarom geldt ook voor voetbal het advies om voldoende te drinken voor, tijdens en na het sporten. Met water of sportdrank houd je je vochtbalans op peil, waardoor je optimaal presteert en bovendien spierkramp voorkomt.