Adviespagina fitness shorts

Fitnessshorts
Welke broek draag je tijdens het fitnessen?

Fitness is een van de meest populaire sporten van Nederland. Dat is niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat fitness veel verschillende vormen van bewegen kent.
Zo kun je bezig zijn met opbouwen van spiermassa, of juist meer met cardiotraining waarbij je aan je conditie en uithoudingsvermogen werkt. Met de combinatie van beiden zorg je voor een optimale work-out en dat doe je indoor of outdoor!

Kortom, fitness is populair, leuk, heel gezond en de invulling kan op vele manieren. Dat je tijdens deze actieve bezigheden de juist kleding draagt,  is van belang om je sportprogramma comfortabel af te kunnen werken, maar ook om beter te kunnen presteren.  Je kleding heeft alles te maken met comfort. Hoe beter je je voelt hoe beter je zult presteren. Belangrijke eigenschappen van fitnesskleding zijn bijvoorbeeld bewegingsvrijheid, ventilatie, en het afvoer van zweet. Dat geldt ook voor kortte fitnessbroeken. Bekijk hieronder de tips van de experts als het gaat om Fitness Shorts.

Jouw favoriete fitnessbroeken

Bij SPORT 2000 vind je een uitgebreid assortiment sportkleding en kun je uitgebreid winkelen om jouw ideale outfit samen te stellen. Bij het kopen van een fitnessbroek raden onze deskundigen aan te letten op het volgende:

- Laat je keuze voor jouw favoriete fitnessbroek bepalen door jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Dat is zonder meer het allerbelangrijkste.
- Kies fitnessbroeken naar de sporten die je beoefent en bedenk daarbij welk uitgangspunt voor jou het belangrijkste is. Ventilatie? Of bewegingsvrijheid?
- Kies kleding die goed aansluit op je lichaam, zodat schuren op je lichaam wordt voorkomen en je optimaal kunt bewegen.
- Goede kwaliteit is belangrijk. Bij intensief gebruik krijgt sportkleding veel te verduren. Let erop dat de stof stevig is en niet doorschijnt
- Korte fitness shorts zijn ideaal voor zomerse dagen of indoor sporten. Zo raak je goed de warmte kwijt.

Sportief en modieus

Het belangrijkste bij de keuze voor een fitnessbroek is dat het geschikt is voor hetgeen het is bedoeld. Sporten dus. Daarentegen is het geen enkel probleem om, andersom,  je sportkleding ook eens buiten de sportschool te dragen. De trend van afgelopen zomer was de fitness short. Deze draag je op een zomerse dag of op vakantie gewoon met een casual shirt en sneakers. Meer en meer verplaatst de sportieve trend zich naar het casual segment. Ideaal want op deze manier draag je je korte joggingbroek of sportieve short een stuk vaker dan alleen in de sportschool. Bovendien vragen de trendy designs van Under Armour, Nike en Reebok, met felle kleuren of opvallende prints, er om gezien te worden. SPORT 2000 heeft een ruim aanbod fitness shorts voor zowel dames als heren en onze experts, online en in de winkel, helpen je maar wat graag bij het maken van een keuze!

Naar alle fitnessshorts