Adviespagina lange fitnessbroekenVerschillende aspecten zijn belangrijk bij de aankoop van fitnessbroeken. Je wilt natuurlijk dat je fitnessbroek zowel tijdens inspanning áls ontspanning lekker comfortabel zit. De experts van SPORT 2000 letten bij het verkopen van lange fitnessbroeken op de volgende aspecten:

- Bewegingsvrijheid
- Stof
- Lengte
- Overige

Bewegingsvrijheid

Fitnessbroeken in de vorm van joggingbroeken kun je natuurlijk ook dragen in je vrije tijd om lekker in te relaxen; thuis op de bank of een luie zondag bij de familie. Optimale bewegingsvrijheid is daarom een pre en en ruime pasvorm is daarbij helemaal oke. Wanneer je een fitnessbroek aanschaft met de bedoeling om intensief te sporten, is een strakke, nauwsluitende legging praktischer. Door de elastische stof kun je ook hierin maximaal bewegen. Door zo min mogelijk stiknaden, worden irritaties aan de huid voorkomen. Hoge tailles of brede taillebanden zorgen voor een veilige, comfortabele pasvorm en verbloemen eventuele probleemzones.

Stof

Ook de stof van de broek is belangrijk. Deze moet vooral matchen met de functie van de sportbroek. Is hij vooral bedoeld om in te relaxen? Dan is een zachte, warme stof iets voor jou. Draag je de broek tijdens het sporten? Dan is een fitnessbroek gemaakt van vochtabsorberend en ademend materiaal een goede optie.

Lengte

Een minder belangrijk, maar toch noemenswaardig aspect om naar te kijken bij fitnessbroeken is de lengte. Je wilt immers niet dat je tijdens het sporten gehinderd wordt door lange broekspijpen. Check daarom altijd goed de lengte van de broek voordat je deze aanschaft. Wil je dit helemaal voorkomen? Kijk dan of een korte fitnessbroek of driekwart fitnessbroek iets voor jou is. De temperatuur kan een doorslaggevende factor zijn bij het kiezen van een broeklengte. Sport je binnen of buiten, of heb je het snel warm of niet? Hoewel lange broeken ook zweetafvoeren, is een korte broek altijd luchtiger en minder warm.

Overige

Kijk ook naar randzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan broekzakken, handig voor het opbergen van spullen. En vind je aantrekkoordjes handig of heb je liever een sportbroek met zo min mogelijk poespas? Tot slot, ga je voor onopvallend zwart of grijs, of val je graag op en ga je voor een felle kleur of drukke print? Let op jouw eigen wensen en voorkeuren en op de praktische functie die onze sportbroeken te bieden hebben.Bekijk onze lange fitnessbroeken