Adviespagina Sport BH

sport-bh
Waarom een sport beha?

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen tegen sportende dames: draag tijdens het sporten altijd een sport beha. Of je nu een intensieve workout of een ontspannen yogales volgt, een sportbeha is een absolute must!

Tijdens het sporten, beweeg je intensief. Om je borsten te beschermen en blesures te voorkomen is het verstandig om een sport beha te dragen. Wanneer je dat niet zou doen, zouden je spieren en de huid rondom de borsten onherstelbaar beschadigd of uitgerekt kunnen raken.

Een goede sport beha beperkt de drie bewegingsrichtingen (naar boven, naar beneden en naar voren) en vermindert daarmee de kans op borstpijn en andere ongemakken zoals nek- of rugklachten en zorgt bovendien voor een comfortabele sportsessie. 

De sport beha zorgt voor compressie (duwt je borsten tegen je lichaam aan) en zorgt er op deze manier voor dat je borsten niet stuiteren. De brede banden van een sport beha zorgen voor een goede verdeling van het borstgewicht, daarnaast zorgen de brede banden ervoor dat de banden niet inslijten in je lichaam. Bovendien is een sport van andere stof gemaakt dan een normale beha, waardoor een goede sport beha je vocht zal afdrijven.

Er zijn twee soorten sport beha’s: een sport beha die compressie uitoefent, hierbij worden je borsten als het ware tegen je lijf aandrukt, of een beha die de borsten individueel insluit van alle kanten. 

Vooral bij grotere borsten wordt de laatste variant aangeraden. Sport beha’s verminderen eerder genoemde klachten tot 85 procent.

 
g
sport-bh maattabel
Waar moet je op letten bij het kopen van een sport beha?

Bij het kopen van een sport beha zijn twee dingen heel belangrijk: het comfort en de pasvorm. Gebruik onderstaande tips bij de aanschaf van een sport beha zodat je de juiste keuze maakt en optimaal kunt profiteren van jouw aankoop.

-De beha moet overal op dezelfde hoogte zitten en mag aan de achterkant niet omhoog kruipen.
-Heb je snel last van huidirritaties, kies dan voor een sport beha met naadloze cups.
-Kies liever niet voor een beha met beugels. Deze kunnen verwondingen veroorzaken bij vallen of gewoon door te veel wrijving.
-Let erop dat de bandjes zacht en breed zijn en niet in de huid snijden.
-Als je een sport beha gaat passen, spring dan even een paar keer op en neerom te voelen of de borsten wel goede ondersteuning hebben.
-Houd ook je even je armen omhoog om te controleren of de elastische onderrand niet naar boven schuift. Gebeurt dat wel, dan heb je een kleinere maat nodig.
-Houd er rekening mee dat je bij sport beha een kleinere omvang maat nodig hebt dan je gewend bent. Dit komt doordat de tailleband elastisch is in het geval van een sport beha. Bedenk dat hoe beter de sport beha aansluit, hoe meer ondersteuning deze geeft. 
-Kies bij grote borsten (vanaf een C cup) voor een sport beha waarbij de borsten apart van elkaar ondersteund worden.
-Een compressie beha is geschikt voor de kleinere borsten (tot een kleine C cup).

Bekijk onze collectie Sport beha's