Naar boven
Badmutsen
Badmutsen
Badmutsen

Badmutsen

Een badmuts beschermt je haar tegen chloorwater, is hygiënisch en bovendien zwem je met een badmuts sneller. Klik hier voor meer zwemadvies of bekijk hieronder de collectie badmutsen.

Badmutsen

Misschien associeer je badmutsen met de gebloemde haarbeschermers van oude dames, maar als je dat beeld even aan de kant zet, zul je zien dat het gebruik van badmutsen veel voordelen heeft. Wedstrijdzwemmers gebruiken ze niet voor niks; door een badmuts heb je een meer gestroomlijnde zwemhouding en minder weerstand waardoor je sneller door het water gaat. Daarnaast komt het de conditie van je haar absoluut ten goede; een badmuts beschermt je (geverfde!) haar tegen het chloor in het zwembadwater. Bovendien is het heel hygiënisch want met een badmuts verlies je geen haar en transpiratievocht. Hang de badmuts na gebruik even goed te drogen voor een langere levenduur.
De sportieve Rucanor badmutsen bij SPORT 2000 lijken in geen enkel opzicht op de vaalgekleurde modellen met bloemetjes van weleer; het zijn stoere siliconen of latex modellen die strak om het hoofd zitten en verkrijgbaar zijn in neutrale uni-kleuren. Geef het een kans en ervaar zelf de voordelen van een badmuts tijdens het zwemmen.