Naar boven

Zwemmen advies


Of je nu gaat zwemmen voor je plezier, een training of een wedstrijd, bij SPORT 2000 vind je alles wat je nodig hebt. Badkleding is er in alle kleuren en maten. Van bikini’s tot aan badpakken en van zwembroeken tot aan zwemslips van merken als Speedo, Protest, O’Neill en Brunotti. Combineer deze met bijpassende zwembrillen of badmutsen. Alles voor veel zwemplezier!

Badkleding
Bij het aanschaffen van badkleding is een goede pasvorm belangrijk, door de flexibele stof heb je genoeg bewegingsvrijheid. Als je een fanatieke zwemmer bent, dan is functionele badkleding ideaal. Deze heeft een nauwe pasvorm, waardoor de weerstand in het water wordt verminderd.

Veel functionele badkleding is tegenwoordig gemaakt van chloorbestendig materiaal, dit zorgt voor een optimale duurzaamheid. Zelf kun je ook voorkomen dat de stof snel verbleekt door na het zwemmen je badkleding goed uit te spoelen en met de hand te wassen. De stof Lycra die voornamelijk bij bikini’s gebruikt wordt, is niet bestand tegen schadelijke vloeistoffen zoals zonnebrand, shampoo, transpiratie en chloor. Let wel op dat je badkleding goed laat drogen voordat je het opbergt, anders verkleurt de stof alsnog. Doe dit niet op een verwarming of in de zon want dat maakt het elastane zwakker.

Kies het type badkleding waarin jij je prettig voelt:

Badpakken
Bikini’s
Zwembroeken
Zwembril
Een zwembril is leuk voor kinderen om onder water te kunnen kijken, maar wordt ook voor wedstrijden gebruikt. Ga je een dagje zwemmen en schijnt de zon erg fel? Dan zijn er ook zwembrillen die je ogen beschermen tegen de UV-stralen.

Slippers
Als je gaat zwemmen in een binnenzwembad kunnen slippers erg makkelijk zijn voor de hygiëne en de grip bij het lopen. Kies dan ook slippers met een goede pasvorm en die van licht materiaal gemaakt zijn, zodat je ongehinderd kan lopen. Sommige badslippers zijn antibacterieel en blijven fris na elk gebruik.

Bekijk hier het complete zwemassortiment van SPORT 2000:
>Badmode