Zo zet je 10.000 stappen per dag

Wandelen

Wandelen en hardlopen zijn de gemakkelijkste manieren om aan de aanbevolen 10.000 stappen per dag te komen. Maar soms heb je een drukke dag gehad, geen puf of is er weinig motivatie. Juist in deze tijd is het voor je lichaam ontzettend belangrijk in goede conditie te zijn. Arsten geven aan dat het coronavirus meer voorkomt bij mensen met overgewicht en mensen die in een slechte lichamelijk conditie zijn. Als er ooit een moment was in jouw leven dat bewegen prioriteit had, dan is dat nu! In deze blog helpen we jou van de bank te komen en moeiteloos 10.000 stappen per dag te halen!

Hardlopers die met de bekende Strava app figuren lopen en boodschappen achter laten om elkaar te steunen in deze tijd. Wandelaars die de zon op willen zien gaan en vroeg opstaan voor hun dagelijkse geluksmomentje buiten. Ouders die met de kinderen na het avondeten een wandeling gaan maken. Buiten bewegen is makkelijk, leuk en heerlijk! Neem je smartphone mee, deze telt globaal je stappen en/of investeer in een goede hartslagmeter. Je hartslag is namelijk een belangrijke graadmeter van de gezondheid van je hart. Je kunt bijvoorbeeld precies weten of je jezelf genoeg uitdaagt of dat je juist teveel van je lichaam vraagt. Ook kun je gericht trainen op vetverbranding met behulp van een hartslagmeter. In onze winkels adviseren de Sport Specialists jou graag over goede hartslagmeters.

 
LOOP JE STRESS WEG
In deze tijd ben je misschien wat gespannen of zelfs somber. Trek goede schoenen aan en ga er op uit! Je verlaagt hiermee namelijk direct je stresshormoon. Wandelen /nl/wandelen/ prikkelt je zintuigen, je voelt de zon en wind op je huid én het helpt je echt even te onthaasten. Er zal meer zuurstof door het hoofd gaan, waardoor je hersenactiviteit wordt gestimuleerd. Hierdoor worden angst, stress en depressieve gevoelens verminderd.

 
SLAAP BETER DOOR WANDELEN
Wist je dat wandelen een natuurlijk medicijn is voor een goede nachtrust? Het zorgt voor meer ontspanning, waardoor je makkelijk inslaapt en de kwaliteit van je slaap verbetert. Ook ben je na een goede stevige wandeling vermoeid, waardoor je sneller in slaap valt.

 
GEEF JE WEERSTAND EEN BOOST
Artsen adviseren niet voor niets iedere dag een half uur tot een uur stevig te wandelen. Je traint niet alleen je hart en longen, maar krijgt ook een betere bloedsomloop. Daarnaast geeft het je immuunsysteem een gratis boost die je in deze tijden ook wel kunt gebruiken.

 
VERBETER JE HUMEUR
We kunnen niet ontkennen dat het op dit moment heerlijk is om het huis te ontvluchten door naar buiten te gaan, samen met je gezin of gewoon lekker even alleen. Je maakt tijdens het wandelen een gelukshormoon aan, dat is ook direct de reden waarom wandelen, bijvoorbeeld even lekker in de natuur, ideaal is om je humeur te verbeteren.

  
GOED VOOR JE LIJF
Met een beetje stevig door wandelen, kan je gemiddeld (afhankelijk van onder andere leeftijd, lengte en gewicht) rond de 240 calorieën verbranden per uur. Je traint niet alleen je benen, maar ook je buik, taille en billen. Wil je het wat pittiger maken? Ga dan snelwandelen, je zult het verschil direct voelen want dit is een stuk zwaarder! Je kunt ook kiezen voor een interval, waarmee je normaal wandelen afwisselt met snelwandelen. Eventueel kun je vervolgens het snelwandelen gaan opvoeren door te starten met hardlopen, in deze blog geven we tips hoe jij een vliegende start kunt maken.

Heb je de smaak van wandelen te pakken? Investeer dan in een paar goede wandelschoenen, je zult hier zo veel plezier van hebben. We geven je graag deskundig en persoonlijk advies in onze winkels maar ook online hebben we meer informatie over wandelen voor je beschikbaar en shop je de beste producten voor jouw dagelijkse ronde!