Skeeleren

skeeleren

Dit is misschien wel de leukste manier om fit te worden of blijven! 
Daar zitten we dan thuis. Wat is ons leven toch beperkt met alle corona maatregelen, maar we moeten er het beste van maken. Zo kun je de dag doorbreken met 1 van onze home workouts maar misschien hou jij meer van snelheid, plezier en van sporten in de buitenlucht? Dan is inline skaten jouw sport! Wij vinden dit misschien wel de allerleukste manier om aan je conditie te werken.

Tijdens een rondje inline skating ben je lekker actief buiten in beweging. Je kunt het in alle rust alleen of gezellig samen met je kinderen doen. Een leuke activiteit die je wel, als je het nog nooit hebt gedaan, onder de knie moet krijgen, maar met de juiste bescherming kun je lekker veilig op pad gaan.

 Voordat je voor het eerst gaat skaten is het belangrijk om de basis van deze activiteit te begrijpen. We verwarren nog wel eens skates en skeelers met elkaar. Het verschil is het aantal wielen. Inline skates hebben vier wielen achter elkaar en skeelers vijf. Hierdoor kan je met inline skaten makkelijker bochten maken en trucjes doen.

Wie een beetje kan schaatsen, rijdt waarschijnlijk binnen no-time weg op deze skates. De techniek is nagenoeg hetzelfde, maar remmen kan nog wel eens een dingetje zijn omdat je dit op diverse manieren kunt doen. Inline skates zijn uitgerust met een rubber stopper op de achterzijde die je gebruikt om te remmen. Wil je liever zien hoe het nou allemaal werkt? Onze Personal Trainer Chantal is ook een liefhebber van inline skaten en zij laat je in haar skate video zien hoe je moet starten, remmen en draaien.

Enthousiast om direct aan de slag te gaan? Bezoek dan een SPORT2000 winkel of kijk in onze webshop (die overigens afgehandeld wordt door de lokale winkels). We hebben voor ieder wat wils, van jong tot oud! Of je nu een beginner bent of al jaren op je skates rolt, skate wel altijd veilig en zorg dat je goede bescherming draagt. 


In onze webshop vind je dan ook alle beschermingsmaterialen die je nodig hebt zoals een helm, knie-, elleboog- en polsbeschermers. Geniet van het skaten en tag ons vooral in je Instagram of Facebook posts als je jouw inline skate moment met ons wil delen!
.

Alle inline skates