Oefeningen met de kids

twee mensen die fitnessoefeingen doen
Oefenen met de kinderen

Hebben je kinderen veel energie, zitten ze teveel binnen en hebben ze dringend beweging nodig? Betrek ze dan in jouw eigen work-outs, het is makkelijker dan je denkt en hartstikke leuk. In deze blog geven we je tips voor leuke oefeningen om uit te voeren met kinderen! Plezier verzekerd!
 
LIFTEN
Pak een matje en ga op je rug liggen. Laat je kind bij jouw voeten staan, strek je armen en pak zijn/haar handjes vast. Lift je kind op jouw voeten de lucht in en laat je kind zijn of haar lichaam zo recht als een plank houden. Probeer dit zo lang mogelijk vol te houden, de kans is groot dat jullie allebei in lachen uitbarsten! Dit is een hele leuke work-out waar je challenges van kunt maken. Hou jij het langer vol om je kind te liften, of jouw partner? Time de seconden en maak er dagelijks een wedstrijdje van. Een hoop lol gegarandeerd en een super goede balans- en krachtoefening!

 
WALL-SIT
Deze oefening is super makkelijk uit te voeren maar enorm zwaar! Ga samen met je kind tegen een muur staan en zak totdat je in een ‘stoel houding’ zit. Probeer dit zo lang mogelijk vol te houden. Wie wint er, jij of je kind? Wil je het nog wat opleuken of zwaarder maken? Gebruik dan een voetbal. Onze Personal Trainer Chantal laat in haar video’s onder andere deze oefening zien.

RICO VS BADR
Wie speelt Rico en wie speelt Badr? Dat is de vraag wanneer je met je kind gaat stoeien. Echt boksen is misschien wat te heftig, maar samen op bed een potje stoeien is harstikke leuk en kun je lekker pittig maken. Ga ook eens op je buik liggen en til je kind de lucht in om hem/haar vervolgens zachtjes te laten vallen in de kussens. Train die arm- en borstspieren!

 
RENNEN
Wie kan er in de snelste tijd een aantal rondjes in de straat rennen? Time de tijd op je telefoon en maak het superleuk voor je kind en voor jezelf om aan de conditie te werken. Laat wel af en toe je kind winnen! Of is zijn/haar conditie beter dan die van jou? Dan nog meer reden om lekker dagelijks een ren wedstrijdje te houden! Smaak te pakken gekregen? Start dan met hardlopen! In deze blog geven we je tips voor een vliegende start.

INLINE SKATEN
Weet je nog hoe leuk jij als kind rolschaatsen vond? Spice up your game en ga samen met jouw kind inline skaten /nl/inlineskaten/. De leukste manier om lekker in de buitenlucht aan de conditie te werken en te genieten van de natuur om jullie heen! Wil je starten met inline skaten? Lees dan onze blog met tips of bekijk de video van onze Personal Trainer Chantal!
 

Naast bovenstaande suggesties kun je natuurlijk ook iedere dag lekker een uurtje gaan wandelen, trampoline springen, touwtje springen, fietsen en een potje voetballen! Veel plezier en blijf bewegen!