Hardlooptop adviespagina

Hardlooptops zijn ideaal tijdens het sporten in de zomermaanden. Een hardlooptop heeft geen mouwen en wordt ook wel een singlet genoemd. In vergelijking tot hardloopshirts met korte of lange mouwen biedt een top de meeste bewegingsvrijheid. Met name tijdens warme dagen of wedstrijden is een optimale bewegingsvrijheid erg belangrijk. Een top draag je altijd zonder ondershirt. Hardloopshirts met korte mouwen kun je in tegenstelling tot tops het hele jaar door dragen in combinatie met een ondershirt en een hardloopjack.

Tips bij de aanschaf van een hardlooptop

Hoewel een katoenen T-shirt voordeliger is geprijsd dan een Dri-Fit top is het niet verstandig om voor katoen te kiezen. Katoen heeft namelijk holle vezels en houdt daarom veel vocht vast. Het shirt wordt zwaar en de lichaamstemperatuur zal na de inspanning of bij lage temperaturen snel dalen, waardoor je spieren afkoelen. Dri-Fit materiaal heeft kunststofvezels en is daarom ademend en vochtregulerend. Let bij de aanschaf van hardlooptops op de volgende eigenschappen:

  • Dri-Fit en Newline Dry Mesh
  • een aansluitende pasvorm en platte naden
  • reflecterende elementen

Dri-Fit en Newline Dry Mesh hebben ook de experts van SPORT 2000 overtuigd, omdat het professionele materialen zijn met goede ademende en vochtregulerende eigenschappen. Een aansluitende pasvorm en platte naden voorkomen daarnaast huidirritatie. Te grote hardlooptops zijn niet aerodynamisch en te kleine kleding gaat schuren of trekken tijdens het hardlopen. Reflecterende elementen zorgen er ten slotte voor dat je altijd goed zichtbaar bent.

Hardlooptops voor dames en heren

Hardlooptops voor dames en heren verschillen op twee belangrijke punten. Allereerst is de pasvorm aangepast. Dames hardlooptops zijn getailleerd en in sommige gevallen voorzien van een sportbeha. De singlets voor heren vallen ruimer en rechter. Daarnaast bestaan er voor dames en heren verschillende designs en kleurstellingen. Evenals bij de hardloopschoenen kun je kiezen uit meerdere trendy ontwerpen, zodat je precies die outfit kunt samenstellen die bij jou past.

Bekijk onze hardlooptops

 

Sorteren