Gezond eten bij duursport

fruit en zalm

Condititiesporten of duursporten zijn sporten waarbij je gedurende een langere tijd intensief beweegt.
Veel beoefende duursporten zijn hardlopen, zwemmen, roeien of fietsen, maar ook conditietraining in de sportschool of thuis, zoals spinning of een training op de loopband. Condititietraining zorgt op den duur niet alleen voor meer uithoudingsvermogen, ook de capaciteit van je hart en longen verbetert.

Om ervoor te zorgen dat je de training of wedstrijd tot het einde toe volhoudt, is het belangrijk om goed op te letten wat je eet of drinkt. Wanneer je vroegtijdig 'instort' tijdens een conditietraining is de kans groot dat de voorraad suikers in je lichaam op is. Duursporters doen er goed aan om voldoende koolhydraten te eten. Koolhydraten zijn een belangrijke energie-leverancier voor je lichaam.Producten die veel koolhydraten bevatten zijn volkoren graanproducten zoals brood, pasta en rijst, maar ook peulvruchten, zoals erwten, bonen en linzen en natuurlijk groente en fruit. Naast koolhydraten zorgen deze producten ook voor andere belangrijke voedingsmiddelen zoals vitamines en mineralen zoals ijzer en magnesium.

Schijf van vijf
Wil je meer weten over gezonde voeding en tips over een uitgebalanceerde voedingspatroon? Bekijk dan hier de Schijf van vijf

Krachttraining
Doe jij liever krachttraining dan duursport? Bekijk dan hier onze tips over gezond eten bij krachttraining