Adviespagina Hockeyschoenen

advies hockeyschoenen

Ben je een fanatieke hockeyspeler en ben je op zoek naar nieuwe schoenen voor tijdens het spelen? Naast een goede kledingset is het als hockeyspeler erg belangrijk om goede schoenen te hebben. Hockeyschoenen zijn speciaal ontworpen voor gebruik op de ondergrond waarop gespeeld wordt.
Tijdens het hockeyen loop je veel en wissel je korte sprintjes af met plotseling stoppen, draaien, wenden en keren. Je voeten, enkels en kniegewrichten worden dan ook behoorlijk belast. Met goede hockeyschoenen van sportmerken als ASICS en adidas voorkom je blessures en ben je bovendien sneller en wendbaarder op het hockeyveld. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van de juiste hockeyschoenen? Het is natuurlijk van essentieel belang dat de schoenen comfortabel zitten, maar daarnaast is het belangrijk dat de schoenen passen bij jouw voettype en bij het veld waarop je speelt. 


Pasvorm
Goed passende hockeyschoenen versoepelen je bewegingen, hebben een schokdempende werking en bieden steun, stabiliteit en grip. Maar wat voor de ene hockeyer een ideale hockeyschoen is, kan voor een ander volkomen ongeschikt zijn. Neem daarom de tijd om verschillende hockeyschoenen te passen en laat je goed adviseren. Het is zeer belangrijk dat je hockeyschoenen de juiste maat en pasvorm hebben. Je hockeyschoenen mogen niet te ruim zitten; je voet kan dan gaan schuiven in de schoen, wat blaren en blessures kan veroorzaken en de stabiliteit van de schoenen aanzienlijk vermindert. Zowel in de lengte als in de breedte moet de schoen goed aansluiten op je voet. De schoenen mogen echter niet knellen en je moet je tenen vrij kunnen bewegen. Tip: draag tijdens het passen je hockeykousen. Zeker als je net begint met hockey kan advies over de juiste schoenen erg belangrijk zijn; schroom dus niet het winkelpersoneel om hulp te vragen! 


Zoolkeuze: zandveld of waterveld?
Welke hockeyschoenen het beste bij jou passen, is afhankelijk van het veldtype waarop je speelt. Nagenoeg alle Nederlandse hockeyclubs beschikken tegenwoordig over velden van kunstgras. Er wordt veel gehockeyd op zandingestrooide kunstgrasvelden, maar daarnaast laten steeds meer clubs complexere semi-watervelden en watervelden aanleggen om optimale speelcondities te creëren. De zolen van hockeyschoenen zijn uitgerust met kleine noppen voor extra grip. Er zijn noppenzolen die geschikt zijn voor zowel zand- als watervelden, maar dit is niet altijd het geval. Bedenk daarom voordat je hockeyschoenen aanschaft op welk type veld je voornamelijk gaat spelen, en stem je keuze daar op af.
Wanneer je in de zaal traint, is het belangrijk dat je goede indoorschoenen draagt, die een schokdempende werking hebben en goede grip bieden op de ondergrond.Waarom speciale hockeyschoenen?
Er zijn een aantal redenen waarom hockeyspelers speciale schoenen dragen tijdens het spelen:

-Hockeyschoenen hebben een speciaal model, dat geoptimaliseerd is voor de kunstgrasvelden en andere ondergronden waarop gehockeyd wordt.
-De noppen onder de zool zorgen ervoor dat je veel grip hebt en voorkomen op die manier glijpartijen.
-De schoenen wegen weinig dus ze voelen licht aan.
-Daarnaast is het belangrijk dat de schoen voldoende ondersteuning geeft. Tijdens het hockeyen ben je veel in beweging, dus krijgen je voeten het behoorlijk te verduren. Een goede hockeyschoen sluit perfect aan op je voet en geeft demping en houvast tijdens lopen.

Modellen en kleuren
Onze collectie bevat de meest actuele hockeyschoenen van verschillende kwalitatieve schoenmerken. Deze merken hebben hun dienst bewezen in de hockeysport en zijn naast functioneel ook nog eens mooi vormgegeven. Bekijk het complete overzicht voor een goed beeld.


Hockeykleding en accessoires
Ben je naast hockeyschoenen op zoek naar kleding of accessoires? Wij bieden ook hockeysticks en bescherming zoals scheenbeschermers, maskers, bitjes en handschoenen aan.

Bekijk veldhockeyschoenen
 

Sorteren