Adviespagina Hardloopschoenen

advies hardloopschoenen
Hardloopschoenen advies

Goede hardloopschoenen zijn een essentieel onderdeel van het hardlopen. Je kunt je prestaties kunnen verbeteren, blessures worden voorkomen daardoor wordt het plezier in sporten verhoogd. Bij SPORT 2000 vind je een ruime collectie hardloopschoenen van bekende, kwalitatieve merken.
Welke hardloopschoenen passen bij mij?
Welke hardloopschoenen geschikt zijn voor jouw voeten is heel persoonlijk. De een loopt beter op schoenen met veel demping, de ander op schoenen met weinig demping. Het is vooral belangrijk dat de schoenen een goede pasvorm en voldoende veerkracht voor jouw voeten en manier van lopen bieden. Daarom is het belangrijk om te weten te komen wat jouw persoonlijke loopstijl is en wat jouw specifieke loopeigenschappen zijn. 
Goed schoeisel is het halve werk
Tijdens het hardlopen land je op je voeten met de kracht van drie- tot viermaal je lichaamsgewicht. Daardoor worden ook je enkels, knieën, heupen en rug behoorlijk belast. Je raakt sneller geblesseerd als je op verkeerde of versleten schoenen loopt. Investeer daarom in goede hardloopschoenen die passen bij je voettype en je looppatroon. Bij SPORT 2000 vind je veel verschillende typen en modellen hardloopschoenen, zodat iedere renner de hardloopschoen kan vinden die perfect bij hem of haar past.

Maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij de aanschaf van hardloopschoenen?
Natuurlijk is het belangrijk dat de pasvorm van een hardloopschoen comfortabel aanvoelt. Maar het is ook verstandig om na te denken over het gebruiksdoeleinde van de schoenen; ga je voornamelijk op geasfalteerde wegen lopen, op bospaden of op het strand? Ben je van plan korte of lange afstanden te lopen? Daarnaast is het belangrijk om te weten wat je pronatietype is. Pronatie is de term voor de binnenwaartse kantelbeweging die je voet maakt tijdens het eerste landingscontact met de grond om de schok te dempen. De ene renner proneert meer dan de andere. Voor optimale steun en demping worden hardloopschoenen speciaal ontworpen voor verschillende pronatiepatronen. Neem je oude schoenen mee naar de winkel, zodat jouw pronatietype kan worden vastgesteld aan de hand van het slijtagepatroon.
Ten slotte is het belangrijk dat je genoeg ruimte in je hardloopschoen hebt, omdat je voeten uitzetten tijdens het hardlopen. Koop hardloopschoenen daarom altijd een halve of zelfs een hele maat groter. Wil je voordat je begint met hardlopen advies over de ideale schoen voor jouw voettype? In enkele SPORT 2000 winkels kun je een voetanalyse laten uitvoeren, waarbij de stand van je voet en je hielbeen wordt gemeten en de drukpunten van je voeten geïdentificeerd worden. Op basis van deze analyse kunnen de specialisten van SPORT 2000 je nog beter adviseren over de juiste hardloopschoenen.

Lees meer informatie over de loopanalyse

Hardloopschoenen onder de loep

In ons assortiment vind je hardloopschoenen van topmerken als ASICS, Nike, adidas en Saucony. Ze zijn verkrijgbaar voor zowel dames als heren. De hardloopsschoenen in ons assortiment zijn altijd afkomtig uit de meest actuele collecties van topmerken. Onze hardloopschoenen zijn daarom verkrijgbaar in de meest trendy kleuren en modellen, maar onthoud goed dat comfort altijd voorop staat. Van de juiste schoenen heb je tenslotte langer plezier dan van schoenen met de leukste kleur. Bij twijfel kun je altijd langskomen in een van de SPORT 2000-winkels waar je voeten geanalyseerd kunnen worden en we jou graag van extra advies voorzien.

Running schoenen in verschillende prijsklassen

Bij SPORT 2000 vind je hardloopschoenen van kwalitatieve topmerken in een ruim prijsaanbod. Voor elke portemonnee is er een passend paar hardloopschoenen te vinden. Ook voor hardloop accessoires zoals mutsen en handschoenen, en een grote collectie hardloopkleding ben je aan het juiste adres. En ook daarvoor geldt dat er in elke prijsklasse een ruim aanbod is. Bovendien is onze hardloopkleding van duurzame materialen gemaakt zodat je er lang mee kunt doen. Hardlopen hoeft dus echt niet duur te zijn.

Vind jouw perfecte hardloopschoenen met de ShoeFinder

Met de speciaal voor SPORT 2000 ontwikkelde ShoeFinder weet jij precies welke hardloopschoenen binnen ons assortiment aansluiten bij jouw hardloopwensen. Ben jij een snelheidsloper, of ga je liever voor een lange afstand? Wat is de stand van jouw voeten en naar welk comfort ben jij op zoek? Beantwoord de vragen van de ShoeFinder, bekijk jouw persoonlijke selectie en maak altijd de goede keuze. Je vind de ShoeFinder hier.

Zo gaan je hardloopschoenen langer mee

Je kunt de levensduur van je hardloopschoenen verlengen door ze voldoende te laten rusten na iedere loopsessie. Haal uitneembare zooltjes uit de schoenen en laat ze even drogen voordat je ze weer gebruikt, zodat het vocht uit de schoenen kan trekken en je de ontwikkeling van bacteriën vermijdt. Belangrijk daarbij is dat je de zolen aan de lucht laat drogen en niet bij een warmtebron zoals een lamp. Dat geldt zeker ook voor je natte hardloopschoenen na een rondje door regen. Laat je schoenen nooit bij de kachel of andere warmtebronnen om te drogen maar laat je ze rustig aan de lucht drogen of gebruik een paar proppen oud krantenpapier om het vocht te absorberen.
Afhankelijk van je loopstijl en de ondergrond waarop je loopt, gaan goed aangemeten hardloopschoenen zo’n 1200 tot 1500 kilometer mee. Na verloop van tijd zullen je hardloopschoenen hun dempende werking verliezen en bieden ze niet langer voldoende steun en stabiliteit. De kans op blessures aan je enkels en knieën wordt dan ook weer groter. Maar niet getreurd, want dan wordt het tijd voor een nieuwe start met nieuwe schoenen!

Alle hardloopschoenen
 

Sorteren