Adviespagina Hardloopleggings

advies hardloopleggings
Hardloopkleding: functioneel én stijlvol

Goede hardloopkleding is geen overbodige luxe. Hardloopkleding is gemaakt van speciale materialen, die je lichaam tijdens het hardlopen op de juiste temperatuur houden en zorgen voor voldoende ventilatie. Om optimaal te presteren én je lekker te voelen tijdens het hardlopen kan advies over de juiste kleding net dat beetje verschil maken. Doe er je voordeel mee!

Hardloopleggings

Een hardlooplegging is een onmisbaar kledingstuk voor elke loopfanaat die gedurende alle seizoenen zijn of haar conditie op peil wilt houden. Een goede lange hardlooptight moet echter niet alleen voor warmte zorgen; het moet ook nog een aantal andere functionele eigenschappen hebben om het comfort tijdens het hardlopen en je loopprestaties in het algemeen te verhogen. Daarom geven we je graag enkele tips om rekening mee te houden bij de aankoop van een hardlooplegging voor dames of een hardlooplegging voor heren.

Aankooptips

Let bij je aankoop van een hardlooplegging in het bijzonder op het volgende:

- Een hardlooptight moet je lichaamsvocht en lichaamstemperatuur reguleren om je droog en warm te houden en zorgen voor voldoende ventilatie. Dit is van nog groter belang in het najaar en in de winter. Zo worden je spieren  beschermd en worden blessures te voorkomen.
- Een hardlooptight mag niet voor ongemakken zorgen tijdens het lopen. Om onnodige huidirritaties, wrijvingen en een beperkte bewegingsvrijheid te vermijden moet een hardloopbroek goed passen. Een nauwsluitend model met weinig naden garandeert deze eigenschappen over het algemeen nog meer.
- Een hardlooptight kan je ook veiligheid bevorderen. Reflecterende elementen op de bewegende delen van je lichaam dragen bij aan een betere zichtbaarheid wanneer je in het donker of bij slechte weersomstandigheden gaat hardlopen. Als hardloper ben je een kwetsbare verkeersdeelnemer dus zorg dat je goed zichtbaar.
- Eventuele ritsen in de broekspijpen maken het gemakkelijker om de hardlooplegging aan en uit te trekken en een ritsvakje achterop maakt het mogelijk om een sleutel of kleingeld mee te nemen zonder dat je er hinder van ondervind.


Een hardlooplegging – een must
Een hardlooplegging is onmisbaar voor optimale prestaties. Voor meer hardloopadvies rond hardloopkleding en schoenen en de do's en don'ts in het algemeen, kijk hier.  Aarzel ook niet om persoonlijk advies te vragen in een van onze winkels of via de klantenservice van onze webshop.

Alle hardloopleggings
 

Sorteren