speedo

 

Kom in topvorm met SPEEDO FIT

Combineer het beste van twee werelden. Jouw sport en zwemmen! Experts ontwikkelden trainingsplannen waarbij zwemmen de prestaties van de andere sport helpt verbeteren.De combinatie van zwemmen en yoga brengt je lichamelijk en geestelijk in balans én verbetert je spierkracht en uithoudingsvermogen.

Op deze site vind je alle voordelen van zwemmen, uitgebreide oefeningen om je prestaties te verbeteren, trainingsschema´s en een overzicht van de Speedo trainingsmaterialen en hoe je deze gebruikt. Speedo is DE expert op zwemgebied en heeft al deze materialen speciaal voor jou geselecteerd.

Trainingsschema´s voor yoga en zwemmen

De combinatie van zwemmen en yoga brengt je lichamelijk en geestelijk in balans én verbetert je spierkracht en uithoudingsvermogen.
 

 

Bijgaand vind je 4 trainingsschema´s.

  • Schouder flexie. Dit trainingsplan is uitermate geschikt om kracht en flexibiliteit in de schouders te ontwikkelen. Door de armen te isoleren en trainingsmaterialen te gebruiken voor meer weerstand zal je in staat zijn verder te strekken in yogaposes zoals de boog en sprinkhaan.

Ga nu naar dit schema

  • Heup flexie. Met behulp van beenslagoefeningen zal je in staat zijn de focus te leggen op een grotere heupbeweging, waar je de voordelen van zal ervaren bij de vlinder- en Garland pose.

Ga nu naar dit schema

  • Beenkracht. Om beenkracht op te bouwen, heb je oefeningen waarbij de benen worden geïsoleerd, er afwisseling is in de beenbewegingen en er extra weerstand wordt toegevoegd. Samen met flexibiliteitsposes krijg je met deze sessie gegarandeerd een volledige lichaamstraining.

Ga nu naar dit schema

  • Core kracht. De combinatie van lastige beenoefeningen met yogaposes waar je buikspieren van gaan branden, zal je helpen je core sterker en stabieler te maken. Dit geeft een goede basis voor de meer technische yogaposes.

Ga nu naar dit schema

Zwemmen is een aanvulling op elke sport

 Natuurlijk kan je zwemmen heel goed combineren  met alle sporten, want van zwemmen verbeteren je  prestaties op elk sportief gebied!

 Hierbij video’s met tips om je zwemtechniek te  verbeteren, hoe je trainingsmateriaal gebruikt en  links naar de voordelen van zwemmen, oefeningen  en trainingsmaterialen.

 Video’s met uitleg over het gebruik van  trainingsmateriaal


 Video’s om de zwemtechniek te verbeteren


Voordelen van zwemmen


Bijgaand de voordelen van zwemmen en verschillende zwemoefeningen. Word stap voor stap fitter.

De voordelen van zwemmen

Programma en oefeningen voor de vrije slag

Programma en oefeningen voor de schoolslag

Trainingsmaterialen