De geschiedenis van het ski-merk Salomon gaat terug naar 1947. Midden in de Franse Alpen begon François Salomon samen met zijn zoon met het ontwerpen en produceren van ski-kleding en andere kleding en accessoires voor bergsporters. De producten van Salomon waren vaak innovatief en soms zelfs revolutionair. Zo bouwde Salomon een grote naam op in de ski-wereld.

Naast skikleding en andere producten voor skiërs ging Salomon ook producten voor fietsers, wandelaars en hardlopers maken, en later kwamen daar ook de snowboarders bij. Salomon wordt inmiddels vertegenwoordigd in meer dan 160 landen, en is één van de grootste fabrikanten van outdoor kleding en accessoires.


Skitest in Seefeld Tirol
Salomon X MAX X12 als beste getest!

Elk jaar gaat SPORT 2000 voor je naar Seefeld in Tirol om daar de nieuwste ski’s van verschillende fabrikanten voor je te testen. Zo zijn wij perfect op de hoogte van de eigenschappen van de verschillende ski’s. Hierdoor kunnen wij je het beste advies geven en de beste collectie voor je samen stellen.

Ook dit jaar hebben wij weer vele ski’s voor je getest. De Salomon X MAX X 12 kwam als beste uit de test bij de categorie ALLROUND PISTE.

De lichte en krachtige X-MAX X12 is een precieze ski waarmee je voluit kunt gaan op de piste.
Hij heeft een dubbele titaniumlaag en carbonversterking, waarmee je diepe trenches kunt carven in het sneeuwtapijt.

De Salomon X MAX X12 is te koop bij een van de
SPORT 2000 wintersport specialisten of op sport2000.nl voor €699,95


Bekijk de Salomon X MAX X12
Een greep uit de Salomon collectie bij SPORT 2000