Retourbijdrage


Samen de kosten voor retouren delen

SPORT 2000 groeit en daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op. Maar met onze omzet groeit ook het aantal bestellingen dat retour wordt gestuurd. Helaas worden we gedwongen om hier in de toekomst anders mee om te gaan.

Vooropgesteld: retourneren is absoluut niet fout. Bij SPORT 2000.nl koop je bij de zelfstandige SPORT 2000 winkel bij jou in de buurt. In die winkel is het de normaalste zaak van de wereld om kleding of schoenen te passen voordat je tot aankoop over gaat. Het aantal retouren online blijft echter fors stijgen.

Om die reden hebben we vanaf heden (juli 2021) de retourbijdrage in het leven geroepen. Dit geldt voor alle afgeprijsde artikelen op SPORT2000.nl. Als klant draag je nu bij in de transportkosten. Verzending op de heenweg - dus naar jou toe - is gratis boven de €50,- want online shoppen moet leuk blijven. Maar de kosten voor het terugsturen gaan wij als SPORT 2000 in sommige gevallen delen met jou als klant. Dat vinden wij wel zo eerlijk.

Is dat voor SPORT 2000.nl dan echt zo duur?


Een klein kijkje achter de schermen bij SPORT 2000.nl: wij zijn een verzamelplatform van zelfstandige winkels online. De lokale SPORT 2000 winkel bij jou om de hoek is aangesloten bij SPORT 2000.nl. Zij verzorgen de afhandeling en verzending van jouw bestelling. Teruggestuurde schoenen worden dus ook door jouw lokale winkel verwerkt. Los van de verzending maakt de lokale winkel kosten voor die verwerking, voor het uitpakken, voor het reinigen en voor de verpakkingsmaterialen.

Hoe werkt een retourbijdrage precies?


Zoals gezegd blijft verzending (vanaf €50,-)  gratis. Voor het retourneren via het antwoordnummer vragen we vanaf heden (juli 2021) een retourbijdrage van € 1,95 bij alle afgeprijsde artikelen uit de Sale, Outlet Actie en Black Friday categorie. Dit is ongeacht het aantal producten dat wordt teruggestuurd. Het retourlabel hiervoor zit in de verzendzak bijgevoegd. De retourbijdrage wordt ingehouden van het bedrag dat we aan je terugbetalen.

Wanneer betaal ik deze bijdrage niet?


Bij artikelen die niet zijn afgeprijsd wordt in het geval van een retourzending geen retourbijdrage ingehouden.


Retourneren is geen schande!


Nogmaals: schoenen of kleding passen en terugsturen als ze toch niet bevallen, is niks om je voor te schamen. Maar je kan je nu beter verplaatsen in de situatie van SPORT2000.nl  en alle aangesloten winkels. Mocht je toch nog vragen of opmerkingen hebben over dit onderwerp, neem alsjeblieft contact met ons op. Als SPORT2000.nl leggen we graag eerlijk onze gedachten aan je uit.