Wat is Yoga

Yoga leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen

Door het beoefenen van een reeks lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken is het mogelijk om je rustiger en gezonder en meer in balans te voelen. In de westerse wereld is het de laatste jaren een populaire manier geworden om stress te verminderen en te leren onthaasten. Daarnaast wordt je lichaam een stuk soepeler en leniger en heeft yoga ook een positief effect op o.a. het zenuwstelsel en andere organen. Yoga is in de oorsprong een filosofie over het verbinden en in evenwicht brengen van alle lagen van ons bestaan; de verbinding tussen lichaam en geest. 

7 goede redenen om aan yoga te doen
- Ontspannen!
- Rustig leren ademhalen
- Meer tijd voor jezelf
- Bewust worden van je lichaam
- Beheersing van je lichaam
- Het evenwichtsgevoel verbeteren
- Leniger worden


Yoga voor beginners
Ben jij al klaar voor je eerste yogales? laat je niet verrassen door het grote aanbod, want de ene yoga is de andere niet. Hoewel de basis van alle yoga voortkomt uit één filosofie, is het aanbod yogalessen enorm uiteenlopend en kunnen de verschillende lessen in meer of mindere mate bij jouw wensen aansluiten.
Omdat je misschien door de yoga-bomen het bos niet meer ziet, zetten we de meest voorkomende yoga soorten hier voor je op een rijtje. Zo kan weet je precies wat je kan verwachten en kan jouw yoga avontuur alleen maar slagen!
 
- Hatha Yoga 
- Power Yoga 
Hot Yoga (Bikram Yoga) 
- Yin Yoga 
- Zwangerschapsyoga