Wat is de beste hardloopschoen voor jou

SPORT 2000 STARTPUNT
Het startpunt van jouw hardloop carrière begint bij SPORT 2000. Bij ons vind je een ruim assortiment aan hardloopschoenen, kleding en bijpassende accessoires.

HARDLOOPEXPERTS
Onze experts staan klaar om jou te helpen met betrouwbaar en deskundig advies. Want ontspannen en comfortabel hardlopen, je prestaties optimaal kunnen verbeteren en vooral blessurevrij (blijven) hardlopen verhoogt het plezier en daar helpt de juiste hardloopschoen en uitrusting bij!

PERSOONLIJK ADVIES
Samen vinden wij voor jou de beste hardloopschoenen. Het begint allemaal met een persoonlijke hardloopanalyse in één van onze winkels. De loopanalyse is er voor iedereen, voor zowel de beginnende als de gevorderde hardloper. Kom langs en onze experts helpen jou met een advies op maat!

Vind jouw SPORT 2000 winkel
 

HARDLOOPSCHOENEN ZIJN PERSOONLIJK
Welke hardloopschoenen voor jouw voeten het meest geschikt zijn is heel persoonlijk. Waar andere genieten van hardlopen met veel demping en ondersteuning, profiteert de ander van schoenen die je zo licht mogelijk laten hardlopen. Schoenen met een goede pasvorm en/of voldoende veerkracht maken het verschil.

Bij SPORT 2000 helpen onze experts met het maken van de juiste keuze in verschillende modellen schoenen.

Wat voor type loper ben jij?
Zoals je misschien wel weet maken wij onderscheid tussen de neutrale loper en de loper met onder- of over pronatie. Het is goed om jezelf af te vragen wat voor type loper je bent. Weet jij niet wat voor loper jij bent? Dan biedt de loopanalyse dé uitkomst.

Beginnende lopers
Ben je recent begonnen met hardlopen? Of onlangs de draad weer opgepakt? Dan is het vooral veel testen en uitproberen. In onze SPORT 2000 winkels het ideale moment. Wat voelt aan de hand van de loopanalyse fijn voor jou? Houd je van veel demping of juist wat minder? Ook laten wij je ervaren hoe hardlopen voelt van verschillende merkschoenen zoals die van ASICS of Nike.

Gevorderde lopers
Voor de gevorderde lopers helpt een loopanalyse om jouw doelen te behalen. Ben jij bijvoorbeeld in training voor een snelle 10km? Of staan er lange duurlopen op het programma richting een marathon? Dan kijken we samen met jou naar hardloopschoenen die aan je wensen voldoen voor het lopen van een wedstrijd of het najagen van jouw persoonlijke record.

Zwaardere lopers
Wij helpen iedereen die lekker gaat hardlopen. Weeg jij wat meer dan gemiddeld? Wellicht profiteer je dan van extra demping in je schoenen voor bescherming van je knieën tegen schokbelasting. Ook voor je voeten kan het aangenamer zijn om een wat dikkere zool te hebben. Wij helpen je om zo comfortabel mogelijk hard te lopen.

LOOPANALYSE
Voor iedere loper hebben wij hardloopschoenen die passen bij jouw loopstijl. Hardlopen is een belastende sport waarbij je veel gebruik maakt van je gewrichten. Bij elke voetlanding vang je wel tot 3x je lichaamsgewicht op. Om de juiste stappen te zetten richting jouw volgende doel kijken we naar jouw voeten en looptechniek. In combinatie met de loopanalyse bepalen we samen welke schoen het beste bij je past.

Gratis loopanalyse
 

SOEPELE START

Sta je al bijna in de startblokken voor een soepele start? Heb jij jouw perfecte paar hardloopschoenen gevonden? Dan kan een goede hardloopoutfit ook niet ontbreken. De juiste kleding gemaakt van de beste materialen helpen je verder.

Bekijk hier onze collectie online.

Bekijk hardloopcollectie