Verschillende pasvormen bij winterkleding

Een goede winterjas moet aan een aantal eisen voldoen: een goede jas houdt je warm, past bij jouw persoonlijke smaak en stijl en last but not least, heeft een comfortabele pasvorm waarin je je optimaal kunt bewegen. Met ons ruime aanbod aan winterjassen is er meer dan genoeg keuze, maar welke jas past nu het beste bij jouw figuur en wensen?

Om je op weg te helpen als je door de bomen het bos niet meer ziet in het aanbod van ski- en snowboardkleding en alle verschillende soorten pasvormen, hebben de sportspecialisten van SPORT 2000 de meest gehoorde pasvormen in de wintersportkleding voor je op een rij gezet. Zo weet je vanaf nu precies wat er bedoeld wordt met een 'relaxed fit' of 'tapered' broekspijpen en maak jij de juiste keuze!

 
Slim fit

Een veelgehoorde term als het gaat om pasvormen is Slim Fit. Het houdt in dat het kledingstuk nauwsluitend is en vrij strak om het lichaam heen valt. Veel wintersportbroeken en winterjassen hebben een Slim Fit pasvorm, omdat een aangesloten pasvorm, zowel voor heren als dames, al een aantal jaren de trend is. Gelukkig zijn de materialen daar ook op aangepast en is vrijuit bewegen geen enkel probleem.

 
Regular Fit


Een Regular Fit is een normale pasvorm. De jas of broek valt niet klein of groot en heeft geen uitgesproken pasvorm bij de taille of in de lengte of breedte. Ben je op zoek naar een winterjas of skibroek met een recht model dan zit je goed met een Regular Fit.

 
Relaxed Fit

Een Relaxed Fit, ook wel Loose Fit genoemd, betekent dat het model jas of trui ruimvallend is. Het zal lijken of het kledingstuk iets te groot en oversized is, maar dat is nou juist de bedoeling. Met een Relaxed Fit heb je genoeg ruimte en heel veel draagcomfort.

 
Tailored Fit

Jassen met een Tailored Fit, zijn iets getailleerd. Het rugpand is iets smaller dan bij een Regular Fit, zodat het kledingstuk iets meer op het lichaam aansluit. De nadruk wordt daarmee subtiel gelegd op de taille zodat het lijkt alsof je winterjas of vest op maat is gemaakt.

 
Tapered fit

Ski- en Snowboardbroeken met een Tapered Fit zijn taps-toelopend. Vroeger werd er wel eens gekscherend over wortelbroeken gesproken vanwege de vorm van de pijpen, maar vandaag de dag zijn Tapered broekspijpen helemaal ingeburgerd. Bij de bovenbenen valt een Tapered broek normaal, maar daarna worden de broekspijpen iets smaller, waardoor ze op de schoenen vallen in plaats van erover en je geen last van wapperende pijpen hebt. Soms is het kruis ook iets verlaagd voor nog meer draagcomfort en een trendy look.

Bomberfit

De Bomber Fit verwijst naar de pasvorm van het klassieke Bomber Jack, dat zijn specifieke pasvorm al heeft sinds Eerste Wereldoorlog. Bij een Bomber Fit ligt de nadruk op de schouders. Door de gewatteerde voering krijgt de jas veel volume bij de borst en schouders, wat doet denken aan de pasvorm van een bomberjas.

Long length

Jassen met een Long Length, (langere lengte), zijn supercomfortabel omdat ze je extra warm houden. Het achterpand valt bij een Long Length over de billen , zodat ook je bovenbenen warm blijven en wind je lichaam niet kan bereiken. Jassen met een Long Length hebben worden ook wel Parka genoemd.