Tennisracket kopen? Bekijk ons brede assortiment tennisrackets

Bij het zoeken naar tennisrackets is het belangrijk om te weten wat voor type speler je bent. Je racket kan je namelijk helpen bepaalde tekortkomingen te compenseren of je sterktes juist nog beter tot hun recht te laten komen. Wanneer je een nieuw tennisracket zoekt, zal je zien dat er verschillende specificaties zijn:

  • grip
  • lengte en gewicht
  • bladgrootte

Grip

Tennisrackets moeten natuurlijk goed in je handen liggen. Wanneer dit niet het geval is, zou je hand kunnen verkrampen tijdens het spelen en het zou zelfs tot een tennisarm kunnen leiden. Gripdiktes variëren van 0 (dunst) tot 5 (dikst). De dikte is goed wanneer je, bij het rechtop vasthouden van een racket, nog een kleine twee centimeter ruimte ziet tussen je ringvinger en de palm van je hand.

Lengte en gewicht

Langere of zwaardere tennisrackets brengen in het algemeen meer kracht over wanneer je een bal slaat. Dat is handig voor beginnende of korte spelers, maar niet altijd nodig voor mensen met meer ervaring. Dan kan een korter en lichter tennisracket juist zorgen voor meer controle over de slag, waardoor je de bal met meer finesse een bepaalde kant op kunt sturen.

Bladgrootte

Het formaat van het blad is net als de lengte en zwaarte van invloed op de manier waarop je de bal slaat. Een groter blad geeft meer kracht en een grotere 'sweetspot'. Dit is het deel van het blad waar de bal op terecht moet komen voor een goede slag. Een kleiner blad heeft een kleinere sweetspot, maar gevorderde spelers zullen er waarschijnlijk beter mee overweg kunnen. Ook zaken als de dikte van de snaar, de stijfheid van het frame en de bespanning zijn van belang. De zoektocht kan even duren, maar het is het waard om voor tennis goed voorbereid op de baan te staan.

Bekijk onze tennisrackets