Hot Yoga

Hot Yoga (Bikram Yoga)

Bikram Yoga bestaat uit een mix van oefeningen, gericht op kracht, flexibiliteit, evenwicht en conditie. Bikram yoga lessen duren langer dan andere lessen en worden bovendien gegeven in een warme ruimte van 34-40 graden Celcius met een hoge luchtvochtigheid. Om die reden wordt ook wel over Hot Yoga gesproken.
In een les van 90 minuten loop je twee keer 26 yogaposities door, waarbij je je spieren rekt, strekt en versoepelt.
Bikram Yoga kost veel energie, maar doet tegelijkertijd veel voor o.a. de bloedsomloop en spanningsklachten maar ook voor klachten aan longen, schildklier of chronische pijn.
Door de hoge temperatuur kost het veel energie om te bewegen maar je zult zien dat je veel soepeler bent dan in normale omstandigheden en bovendien ga je flink zweten, waardoor je lichaam afvalstoffen kan kwijtraken.
Bij Bikram Yoga ligt de nadruk op de gezondheid. De warme onstandigheden van Bikram Yoga kunnen veel verschil maken, wanneer je met sporten normaal gesproken kampt met blessures of chronische pijn. Overleg je plannen voor de zekerheid wel altijd met arts.
Vanwege de hoge temperaturen is het belangrijk om niet te veel kleding te dragen, een handdoek bij de hand te hebben en last but not least veel water te drinken.

Terug naar Yoga soorten