Herzog Compressiekleding maat meten


Compressiekleding maakt gebruik van verschillende compressiezones die de juiste druk moeten uitoefenen op de juiste plek op je lichaam. Om dat te bereiken is een juiste maat erg belangrijk. Bekijk hier hoe je de juiste maat opneemt voor de meest effectieve compressiekleding.Maat opnemen compressietubes

Neem met een flexibel meetlint maat 1, 2, 3 en 5 op, zoals aangegeven in bovenstaande tabel om de juiste maat compressietubes te achterhalen.

Voorbeeld:
1 Omvang onder de knie: 35 cm
2 Grootste kuitomvang: 38 cm
3 Omvang enkel: 24 cm
5 Beenlengte: 41 cm

Door de meetwaarden uit meting 1, 2 en 3 kom je uit op Size III*. De gemeten beenlengte van 41 cm staat voor een "Lang been". In de tabel kun je zien dat dit refereert naar een maat L.

In dit voorbeeld kies je voor de  Herzog Tubes PRO Size III in de uitvoering L.

 
Maat opnemen compressiekousen

Neem met een flexibel meetlint maat 1, 2, 3, 4 en 5 op, zoals aangegeven in bovenstaande tabel om de juiste maat compressiekousen te achterhalen.

Voorbeeld:
1 Omvang onder de knie: 33 cm
2 Grootste kuitomvang: 34 cm
3 Omvang enkel: 22 cm
4 Hiel-wreeflijn: 31 cm
5 Beenlengte: 37 cm

Door de meetwaarden uit meting 1, 2, 3 en 4 kom je uit op Size II*. De gemeten beenlengte van 37 cm staat voor een "Kort been". In de tabel kun je zien dat dit refereert naar een maat S. Belangrijk bij sokken is natuurlijk ook je schoenmaat. Deze schoenmaat is ook nodig voor de uiteindelijke maat van de Herzog compressiesokken. We nemen als voorbeeld schoenmaat 38.

In dit voorbeeld kies je dan voor de  Herzog PRO Socks Size II in de uitvoering 36-39 S.

Maat opnemen compressieshorts

Meet met een flexibel meetlint de maten a, b en c zoals aangegeven in onderstaande afbeelding. Bekijk in de tabel welke maat compressieshort voor jou geschikt is.

Voorbeeld:
a 2 cm boven de knie: 56 cm
b Midden van bovenbeen: 65 cm
c Omvang taille: 112 cm

De meetwaarden voor a en b komen in de tabel uit bij maat 6*. De omvang van de taille zit in zowel maat 5 als 6.

In dit voorbeeld kies je dan voor de  Herzog PRO Compression Shorts maat 6.*Wanneer jouw maten voorkomen in twee verschillende kolommen ga dan uit van de GROOTSTE maat.