Blog #11 Hardlopen: goed voor lichaam en geest

hardlopende man en vrouw
Hardlopen als ontspanning

Hardlopen helpt je het hoofd leeg te maken. Ben jij de afgelopen periode ook aangestoken met het hardloopvirus? Dan ben je niet de enige.  

Uit onderzoek is gebleken dat er tijdens de intelligente lockdown van de afgelopen maanden in Nederland een stijging was van 111%* onder de wekelijkse hardlopers.Ook hardloop-apps werden de afgelopen maanden veel meer gebruikt dan voorheen (stijging van 75% in Nederland**)  
 
Er is zelfs een groep reguliere sporters die meer traint dan voor de de lockdown. Een opmerkelijke uitkomst, die goed te verklaren is. Hardlopen draagt namelijk niet alleen bij aan lichamelijke gezondheid, het stimuleert ook de geest. Deze sport zorgt voor mentale gezondheid, geeft vrijheid en het gevoel van de controle hebben.  
 
Door hard te lopen zorg je dus dat je gezond blijft en even met iets anders bezig kan zijn dan de uitdagingen die er aan je gesteld worden.  
Goed met je sport bezig zijn, is ook gebruik maken van de juiste producten. Hier kunnen wij je bij adviseren. Voor al je vragen over hardlopen kun je terecht bij de experts van SPORT 2000. 

Bron 
* onderzoek van sportmerk ASICS naar loopgedrag en mentale gezondheid tijdens de lockdown onder 14.000 mensen 
** onderzoek Runkeeper.

Naar hardlopen