BadpakkenHet badpak is terug van weggeweest, en hoe! Dit jaar werd er online twee keer zoveel gezocht naar badpakken dan in 2015. Je kunt je er net even wat zelfverzekerder in voelen en daarbij zorgt een badpak voor een sportieve look. De trendy crossback is ook nog eens hartstikke functioneel, want bandjes die kruislings over je rug en schouders lopen, kunnen niet afzakken.
Ook binnen de watersport is een badpak een veelgezien kledingstuk, want door de nauwe pasvorm wordt de weerstand in het water verminderd en zwem je harder! Dus of je nu doet aan wedstrijdzwemmen, waterpolo, schoonspringen, synchroonzwemmen of aquajoggen, een functioneel en duurzaam badpak is precies wat je nodig hebt!

Veel functionele badkleding is gemaakt van chloorbestendig materiaal, wat zorgt voor een optimale duurzaamheid. Zelf kun je ook voorkomen dat de stof snel verbleekt door na het zwemmen je badkleding goed uit te spoelen en met de hand te wassen. Ook goed om te weten is dat de stof Lycra, die voornamelijk bij bikini’s gebruikt wordt, vaak niet bestand is tegen schadelijke vloeistoffen zoals zonnebrand, shampoo, transpiratie en chloor. Let er tot slot op dat je je badkleding goed laat drogen voordat je het opbergt, anders verkleurt de stof alsnog. Doe dit niet op een warmtebron, zoals de verwarming of in de zon want dat maakt het elastane zwakker, maar laat je badpak drogen aan de lucht. 

Bekijk onze badpakken