Adviespagina Zaalhockeysticks

Speel je indoorhockey als het slecht weer is of is zaalhockey je hoofdsport? In beide gevallen is het belangrijk dat je een speciale zaalhockeystick tot je beschikking hebt. Ook zijn je hockeyschoenen en hockeybescherming een belangrijk onderdeel van je outfit. Zaalhockey verschilt qua regels op enkele punten van gewoon hockey: zo is het veld kleiner, staan er minder mensen in het veld en mag de bal alleen hoog gespeeld worden bij een schot op doel. De sport is in Nederland in 1962/1963 opgekomen, doordat er, vanwege de strenge winter, niet op de velden gespeeld kon worden.

Zaalhockeysticks versus gewone hockeysticks

De zaalhockeysticks verschillen op een aantal punten van hun gewone variant. Dat heeft te maken met het snelle spel waar je in een zaal mee te maken krijgt. De experts van SPORT 2000 zetten voor jou de belangrijkste verschillen op een rijtje:

Een zaalhockeystick is platter en dus makkelijker hanteerbaar.
De zaalhockeystick is lichter in gewicht, wat de snelle wendbaarheid die in een zaal nodig is mogelijk maakt.

Verder zijn zaalhockeysticks hetzelfde vormgegeven als een gewone hockeystick. Dus een krul aan het uiteinde van de stick, een platte en een bolle kant en een lichte kromming waarmee je een bal kunt slepen. Lees meer over deze eigenschappen op onze adviespagina over hockeysticks

Onze collectie
In ons assortiment vind je kwalitatieve zaalhockeysticks van bekende merken zoals Brabo en adidas. Er zijn hockeysticks in verschillende prijsklassen, kleuren en maten. Het is belangrijk dat je een hockeystick kiest die goed bij je lengte past. Mocht je twijfelen over wat voor jou geschikt is, laat je dan door onze experts in de winkel uitgebreid voorlichten.

Alle zaalhockeysticks