Adviespagina Voetbalbroeken

Lange voetbalbroeken

Lange voetbalbroeken zul je voornamelijk voor en na het voetballen dragen. Maar dat maakt een lange voetbalbroek niet minder belangrijk! Wanneer je een warming up doet in een lange voebalbroek, worden je spieren sneller warm en na het voetballen koelen ze niet te snel af. Zo voorkom je vervelende blessures en spierpijn.

Voorkomen van blessures

Voor het sporten moeten je spieren goed opgewarmd zijn. Een lange voetbalbroek kan hierin bijdragen. Wanneer je gaat bewegen op het moment dat je spieren warm zijn, zijn ze een stuk soepeler, wat ervoor zorgt dat de kans op blessures kleiner wordt. Ook na het sporten moet je je spieren langzaam laten afkoelen De meeste broeken zijn voorzien van handige ritsen onderaan  de broekspijpen. Zo kun je de broek gemakkelijk over je schoenen heen aantrekken, zodat je geen tijd hoeft te verliezen. 
In koude weersomstandigheden is het fijn -en verstandig!- om in een lange voetbalbroek te gaan sporten. Door de kou zullen spieren sneller verzuren en minder snel herstellen, doordat de doorbloeding afneemt. Met een warme, comfortabele voetbalbroek is dit zo opgelost!

Het juiste materiaal

Een goede voetbalbroek zorgt ook voor voldoende ventilatie en is gemaakt van ademend materiaal. Daarnaast zijn ze natuurlijk super comfortabel. De elastische tailleband met aantrekkoordje zorgt voor een goede pasvorm en het zachte materiaal voelt heerlijk aan. Het is bijna zonde om je lange voetbalbroek niet wat vaker aan te trekken!
Als je gaat voetballen is de kans groot dat je flink gaat zweten Ddit transpiratievocht moet  zo snel mogelijk worden afgevoerd. Een goede voetbalbroek neemt het vocht niet alleen op, maar zorgt er ook voor dat het vocht wordt afgevoerd en zowel de stof als je lijf droog blijft aanvoelen. Voetlbalbroeken die gemaakt zijn van katoen nemen wel vocht op, maar voert het vervolgens niet af. Een goed alternatief is een vvoetbalbroek gemaakt van een mix van katoen en een synthetische stof. Topmerken op het gebied van lange voetbalbroeken hebben zelf belangrijke technologiën ontwikkeld, waarbij transpiratievocht snel wordt afgevoerd en je ongestoord en droog verder kunt trainen. ClimaLite technologie van Adidas of de Nike Dri-Fit technologie zijn hiervan goede voorbeelden.

Pasvorm

Wanneer je intensief gaat sporten, is het belangrijk dat de kleding goed past. Een lange voetbalbroek moet je beschermen en tijdens het voetballen veel bewegingsvrijheid bieden. Neem dus de tijd om een nieuwe voetbalbroek goed te passen en vergeet niet om tijdens het passen ook even te bewegen om er zeker van te zijn dat de broek nergens knelt.

Onderhoud

De voetbalbroek kan gewoon in de was, maar gebruik daarbij geen wasverzachter. Dit beschadigt de technische weefsels, waardoor de ademende functie vermindert. Doe de broek ook niet in de wasdroger maar laat deze op natuurlijke wijze drogen. De materiaalmix van onze voetbalbroeken zijn zo samengesteld dat ze snel opdrogen, zodat ze de broek zo snel mogelijk weer kunt gebruiken. Neem deze tips ter harte en geniet langer van je favoriete lange voetbalbroek!