Adviespagina Thermo ondergoed

thermo-ondergoed
Wat is thermo-ondergoed?

Thermo ondergoed is gemaakt van synthetische materialen en moet het lichaam warm houden of  juist verkoelen van het lichaam, terwijl zweet wordt afgevoerd. Door het thermo ondergoed blijft je lichaam beter beschermd tegen de kou. Het is gemaakt om de bestaande lichaamswarmte goed vast te houden. Thermokleding wordt altijd direct op de huid gedragen, als een soort tweede huid.  De lucht tussen je huid en het thermo ondergoed is door het lichaam makkelijk op temperatuur te houden zodat het je minder moeite kost om warm te blijven. Hoe dikker de thermokleding, hoe meer lucht er wordt vastgehouden en hoe warmer het is. Bij dunnere of strakkere thermokleding kan zweet sneller worden afgevoerd.

Thermo-ondergoed houdt je warm op wintersport

Thermo-ondergoed wordt tijdens het skieën of snowboarden als basislaag gebruikt en zorgt voor een prettige lichaamstemperatuur. De tweede laag bestaat bijvoorbeeld uit een fleece of skipully en zorgt voor de isolatie. Tenslotte draag je een ski jas en een skibroek om je te beschermen tegen felle weersomstandigheden en de ondergrond wanneer je zou vallen. Dit drie lagen systeem zorgt ervoor dat je weinig warmte verliest in koude omstandigheden. Wanneer het warmer wordt trek je zonder al te veel problemen een laag uit. 

Thermo-ondergoed bij SPORT 2000

SPORT 2000 heeft het hele jaar door een ruim assortiment thermo-ondergoed. Niet alleen tijdens het wintersporten is thermo ondergoed een welkome toevoeging, ook bij andere outdoor sporten komt thermo ondergoed prima van pas. Zo wordt hardlopen of wandelen in de winter een stuk comfortabeler met een isolerende basislaag onder je sportkleding, maar ook bij een intensieve work out zoals bijvoorbeeld bootcamp is het belangrijk dat je bij lage temperaturen gebruik maakt van de ademende eigenschappen van thermo ondergoed. Transpiratievocht wordt afgevoerd waardoor je lichaam wordt beschermd tegen een omcomfortabel gevoel en onderkoeling.
.

Bekijk ons Thermo-ondergoed