Adviespagina Skihelmen

advies skihelmen

Wintersporten is ontspanning door inspanning. In een prachtige, witte, bergachtige omgeving van de pistes afglijden geeft je een enorm gevoel van vrijheid. En iedereen kan het leren!Wintersporten is ontspanning door inspanning. In een prachtige, witte, bergachtige omgeving van de pistes afglijden geeft je een enorm gevoel van vrijheid. En iedereen kan het leren!Doe dit wel met de juiste bescherming, want een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Niet alleen voor beginnende wintersporters is het dragen van een helm raadzaam; een skihelm geeft je belangrijke bescherming tegen blessures aan het hoofd.

Een skihelm dragen is een goede keus
In sommige landen is het dragen van een skihelm al verplicht. En dat is natuurlijk niet voor niets. Bij het kopen van een skihelm is het belangrijk om op een aantal zaken te letten.

Pasvorm
De pasvorm van skihelmen is belangrijk voor het comfort. Zorg dat hij goed aansluit en dus niet te strak, maar zeker niet te ruim zit.Om de juiste maat skihelm te bepalen kun je met een meetlint je hoofdomtrek meten. Het aantal centimeters is je helm maat. Maat  Omtrek in cm 
XS Minder dan 53 
S 53-55
M 55-59
L 59-62
XL Groter dan 62


Vaak is de omtrek van de skihelm, door middel van een elastiek of draaiwiel, ook nog verstelbaar waardoor je de helm helemaal goed passend maakt.Voor kinderen zijn er speciale junior skihelmen, die goed aansluiten op de vorm van een kinderhoofd. Koop een kinder-skihelm nooit op de groei! Juist bij klinderen is het belangrijk dat hun hoofd optimaal beschermd wordt en dat kan alleen met een helm die perfect aansluit.

Types
Er zijn skihelmen met verschillende constructies. De eigenschappen van de verschillende types kunnen doorslaggevend zijn voor je aankoop.

In-mold
In-Mold helmen zijn licht van gewicht. De schokdemping wordt geregeld door een schuimlaag onder de harde buitenkant, die eventuele klappen absorbeert.

Hardshell
Hardshell helmen hebben een harde buitenlaag en een zachte binnenkant. De hardshell helmen zijn beter bestand tegen scherpe voorwerpen als takken en stenen, maar zijn zwaarder in gewicht.

Overig
Er zijn nog verschillende dingen waar je nog meer op kunt letten, zoals de ventilatie toevoer in de helm, en of je de skihelm kunt dragen in combinatie met een skibril of goggle.Voor echte snelheidsduivels zijn er skihelmen met een vizier. Dit biedt je goede bescherming van je ogen en je hebt geen losse skibril meer nodig.Ook zijn er helmen met de mogelijkheid om muziek te luisteren. Een leuke gadget, maar wees je ervan bewust dat je tijdens het skiën en snowboarden, net als je ogen, ook je oren nodig hebt om veilig te kunnen wintersporten. lLet er op dat de kinriem comfortabel zit, niet te strak is en niet te smal is. De riem moet vastzitten aan de schaal van de helm, voor een optimale bescherming.Een uitneembare voering is handig omdat je deze kunt wassen en dus gemakkelijk schoon houdt.

Het oog wil ook wat
Natuurlijk staat bij de aankoop van een goede skihelm de veiligheid voorop. Maar we willen er op de piste ook sportief en modieus uitzien! Daarom is er een uitgebreid assortiment verkrijgbaar bij SPORT 2000. Je vind er skihelmen in veel verschillende kleuren, waardoor er altijd een helm te vinden is die bij jou past. En is je wintersport outfit nog up to date? Bekijk op onze website of in de winkel ook eens de wintersportbroeken en wintersportjassen en maak je outfit compleet. Heel veel plezier op jouw wintersportvakantie!

Bekijk skihelmen