Adviespagina Korte Hardloopbroeken

advies korte hardloopbroeken

Een korte hardloopbroek is perfect voor hardlopers die ook tijdens de zomermaanden gewoon doorbikkelen en ondanks de warmte hun conditie op peil willen houden. Een goede korte hardloopbroek zorgt voor voldoende ventilatie tijdens het hardlopen. Daarnaast dient ook nog aan een aantal andere functionele eigenschappen om het comfort tijdens het lopen en je loopprestaties in het algemeen te verhogen. Daarom geven we je graag enkele tips om rekening mee te houden bij de aankoop van een nieuwe korte hardloopbroek. Korte hardloopbroeken zijn verkrijgbaar voor zowel dames als heren.

Let bij je aankoop in het bijzonder op het volgende:

- Een korte hardloopbroek moet je ventileren om je droog en koel te houden. Zweet wordt bij voorkeur snel afgevoerd zodat je droog en comfortabel blijft.
- Een lange hardloopbroek mag je niet hinderen tijdens het lopen. Om onnodige huidirritaties, wrijvingen en een beperkte bewegingsvrijheid te vermijden moeten de broekspijpen de juiste lengte hebben. De openingen in de zoom zorgen voor meer bewegingsvrijheid,
- Een korte hardloopbroek kan je meer zekerheid geven met strakke broekspijpen onder de wijdere broekspijpen. De zogehete 2-in-1 broekjes voelen steviger aan en zorgt voor meer bescherming en bedekking.
- De elastische tailleband houdt de korte hardloopbroek goed op de plek en je maakt de tailleband met de aantrekkoordjes altijd persoonlijk passend.
- Een ritsvakje op de onderrug kan handig zijn voor het meenemen van een sleutel of kleingeld.

Een korte hardloopbroek – een must
Een korte hardloopbroek is onmisbaar voor optimale prestaties. Zorg naast een korte hardloopbroek ook voor dunne hardloopsokken en bescherm je ogen tegen de zon met een zonnebril of een cap. Draag een waterbelt of bidon bij je, zodat je tijdens het hardlopen voldoende kunt blijven drinken. Voor dames is het bovendien belangrijk om altijd een sportbeha te dragen tijdens het hardlopen. Voor uitgebreid advies rond hardloopkleding in het algemeen, klik hier. Aarzel niet persoonlijk advies te vragen in een van onze winkels.

Alle korte hardloopbroeken