Adviespagina Hockeykleding

Hockeykleding

Een paar goede hockeyschoenen, een goede hockeystick, maar zeker ook hockeykleding zijn van groot belang om optimaal te presteren op het hockeyveld.
Met een ruime collectie hockeykleding kun je altijd wel de juiste hockeyoutfit vinden bij SPORT 2000. 
Het is daarnaast ook belangrijk om tijdens een training de juiste kleding te dragen. Op die manier voel je je vrij en comfortabel en haal je alles uit de training, om later tijdens een wedstrijd weer optimaal te presteren.

Ademende materialen
Met soepele, ventilerende hockeykleding geniet je meer van het spel én presteer je beter. Hockeykleding wordt gemaakt van speciale materialen, die goed ademen en transpiratievocht snel afvoeren. Zo blijft je huid droog en je lichaam op temperatuur.
Tijdens het hockeyen beweeg je veel; het is dan ook belangrijk dat je voldoende bewegingsvrijheid hebt en geen hinder ondervindt van je kleding. Met de juiste hockeyoutfit vlieg je over het veld zonder belemmerd te worden door loshangende of knellende kleding.

Speciaal advies voor dames
Belangrijk hockey advies voor dames: draag altijd een sportbeha. Tijdens het hockeyen beweeg je veel en sta of ren je vaak iets voorovergebogen. Daardoo bewegen je borsten veel en intensief, wat niet alleen onaangenaam kan aanvoelen, maar ook je borstweefsel kan beschadigen. Daarom geldt voor high-impact sporten als hockey het advies om een goed passende sportbeha te dragen die voldoende steun biedt. Lees meer informatie over de juiste sportbeha voor jouw figuur op onze Sportbeha Adviespagina.

Naar sport-BH's