Adviespagina Hardloopsokken

advies hardloopsokken

Heb je last van je voeten bij het hardlopen? Of heb je last van irritaties terwijl je je hardloopschoenen allang hebt ingelopen? Grote kans dat je niet de juiste sokken draagt. Hoewel sokken maar een heel klein onderdeel van je totale hardloop outfit beslaat, is het voor je prestaties van groot belang dat je de juiste sokken draagt. SPORT 2000 adviseert je graag op het gebied van hardloopsokken. Met de juiste hardloopsokken voorkom je namelijk kleine schuurplekken en irritatie, zodat je pijnvrij op weg kunt.


De voordelen van hardloopsokken
Het dragen van hardloopsokken biedt tal van voordelen voordelen ten opzichte van gewone sokken. De belangrijkste hebben wij overzichtelijk gerangschikt:

-De platte naden verminderen de wrijving en voorkomen zo het ontstaan van blaren.
-De sokken hebben verdikkingen op belangrijke drukpunten die extra ondersteuning bieden.
-Dankzij het gebruik van synthetische stoffen vindt er een betere afvoer van zweetvocht plaats waardoor je geen 'natte' voeten krijgt.

Soorten sokken
In onze collectie vind je naast hardloop- ook wandelsokken van bekende kwalitatieve merken zoals Asics en Falke. Voor wandelsokken geldt hetzelfde als voor hardloopsokken; het is belangrijk om deze functionele modellen te dragen tijdens het sporten om vervelende irritaties te voorkomen. Ook wandelsokken zijn er in verschillende modellen, hoogtes en kleuren, zodat er altijd wel een paar tussen zit die op je wensen aansluiten. Het is aan te raden om meerdere paren hardloopsokken aan te schaffen zodat je niet in vuile of gewone sokken hoeft hard te lopen of wandelen.

Essentieel bij een complete outfit
Hardloopsokken vormen een essentieel onderdeel van een complete hardloopoutfit. Dankzij de speciale sokken zul je geen last meer krijgen van schimmel, infecties of schuurplekken. Hardloopsokken nodig? Bekijk ons brede assortiment hardloopsokken.

Alle hardloopsokken