Adviespagina Bikini's

advies bikini's
Bikini's

Bikini's zijn er in veel verschillende modellen. Gelukkig maar, want daardoor is de keuze reuze, en kan elke vrouw, ongeacht haar figuur, een passend model vinden waarmee ze zelfverzekerd op het strand kan liggen. In een bikini kun je je optimaal bewegen. Geen wonder dat bij veel water- en strandsporten, zoals aquarobics en beachvolleyball, bikini's de dresscode zijn!
Maar welk model bikini past nu het beste bij je figuur of strandwensen? Hieronder een aantal tips van onze sportspecialisten:

Bikinibroekjes
-Als je optimaal wilt profiteren van een egaal bruin kleurtje door de zon, dan kies je voor een laag model met dunne strikbandjes aan de zijkant.
-Wil je 'probleemzones' subtiel bedekken? Kies dan voor een bikinibroekje met brede tailleband, ruches of een drukke print.
-De curves van dames met rondingen komenvolledig tot zijn recht in een bikinibroekje met een hoge, high waist tailleband.
-Voel je je zekerder met wat meer bedekking van je billen? Kies dan voor een sportief model bikinibroekje met pijpjes.

Bikinitops
-De high neck modellen zijn deze zomer enorm populair; het model heeft een sportieve look en zit comfortabel en stevig. Daarmee is dit model zeer geschikt voor dames met grote borsten.
-Voor dames met kleine borsten is de push-up bikinitop een uitkomst, voor iets meer vulling.
-Ook strapless bikini's zijn ook geschikt voor dames met kleine borsten en laten de schouders van smalle dames optisch breder lijken.
-Ben je een actieve dame die ook op het strand niet stil kan zitten? Ga dan voor een halterbikini; de stevige bandjes in de nek houden alles goed op de plek als jij aan het zwemmen of sporten bent.

Belangrijke eigenschappen van een bikini
Het is belangrijk dat een bikini een goede pasvorm heeft en voldoende steun biedt tijdens het sporten. Kies daarom de juiste maat. Te kleine bikini's zitten oncomfortabel en schuren. Te grote badkleding biedt onvoldoende steun en zakt af.

Let bij de aanschaf op de volgende punten:

-een zwemmersrug
-verstelbare bikinibandjes
-waterafstotende stof
-geschiktheid voor zowel zout- als chloorwater
-extra platte naden

Een bikinitop met een zwemmersrug heeft gekruiste bandjes en is aerodynamisch. De bandjes zakken niet af en de armen kunnen vrij bewegen. Met verstelbare bikinibandjes kun je de top op jouw bovenlichaam afstellen. Een goede sportbikini is gemaakt van waterafstotende stof die zowel geschikt is voor zout- als chloorwater. Deze stof heeft een korte droogtijd. Bovendien gaan de kleuren minder snel achteruit. Extra platte naden voorkomen tenslotte huidirritatie.

Onderhoudstips voor bikini’s
Bekende merken badkleding zijn Protest en adidas. Een Protest bikini heeft een betere pasvorm en een langere levensduur, dan een merkloze variant. Was de kleding altijd voor het dragen en spoel de bikinitop en bikinibroek na het zwemmen uit. Bikinikleding kun je het beste voorzichtig wassen op 30 graden, met weinig wasmiddelen en zonder wasverzachter.

Naar alle bikini's