Naar boven

Voetbalschoenen kopen? Bekijk ons brede assortiment voetbalschoenen

Er zijn veel verschillende soorten voetbalschoenen. Maar welk paar past nou precies bij jou? En waar moet je zoal op letten?

Ondergrond

Wat erg belangrijk is bij het kopen van voetbalschoenen is de ondergrond waar je op gaat spelen. Iemand die op echt gras speelt, heeft andere voetbalschoenen nodig dan iemand die op kunstgras speelt of iemand die meer tijd doorbrengt in de zaal.

Kwaliteit

Ook de kwaliteit van de voetbalschoenen is van belang bij het kiezen van je nieuwe paar kicks. Iemand die op hoger niveau voetbalt zal een duidelijk verschil merken bij bijvoorbeeld duurdere Nike voetbalschoenen of Adidas voetbalschoenen. Op welke manieren kan de kwaliteit verschillen?

  • het leer
  • de pasvorm, en dus het comfort
  • de zool en de noppen
  • de veters
  • het gewicht

Positie

De positie waarop je speelt is ook van invloed op het soort voetbalschoenen dat je het best kan dragen. Een aanvaller heeft veel profijt bij lichtgewicht schoenen. Snelheid en dynamiteit zijn van essentieel belang voor een aanvaller. Een verdedigend ingestelde speler heeft daarnaast weer meer baat bij voetbalschoenen met veel stabiliteit en grip. Kom voor een advies op maat gerust langs bij een van de SPORT 2000 winkels!

Bekijk onze voetbalschoenen