Naar boven

Hockeystick kopen? Bekijk ons brede assortiment hockeysticks

Als hockeyspeler is de kwaliteit van je stick natuurlijk erg belangrijk. Er zijn veel verschillende soorten hockeysticks, en voor elke positie op het veld zijn er aparte sticks verkrijgbaar. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt in de maat en kun je er natuurlijk eentje kiezen met een hip kleurtje.

Welke hockeystick kies je?

Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten bij het kiezen van een stick. Dit zijn onder meer:

  • Je positie in het veld
  • De stijfheid van de stick
  • Het gewicht van de stick
  • De maat van de stick
  • De kromming van de stick

De kromming van de stick wordt onderverdeeld in vier categorieën: center bow, mid bow, low bow en extreme bow. De center bow is een goede hockeystick om mee te beginnen, de mid bow is voor allround hockeyers, de low bow voor aanvallers en de extreme bow voor mensen die veel dribbelen en hoge ballen geven. Om te bepalen welke maat voor jou geschikt is, heeft SPORT 2000 een handige vuistregel voor je. De stick moet tot onder je knie komen wanneer je hem onder je oksel klemt. Komt hij boven je knie, dan is een grotere maat beter.

Ons aanbod

Nu je jouw maat weet, kun je een van onze hockeysticks uitzoeken. Wij bieden tientallen sticks aan van bekende merken zoals Adidas en Brabo. Er zijn hockeysticks voor zowel kinderen als volwassenen en voor indoor en outdoor. Voorkom teleurstellingen en lees je goed in voor je een definitieve keuze maakt.

Hockeyschoenen en -accessoires

Als hockeyer is het belangrijk dat je goede schoenen en bescherming draagt. Wij bieden ook hockeyschoenen en bescherming voor tijdens het hockeyen aan, zoals maskers, scheenbeschermers, bitjes en handschoenen. 

Advies

Een juiste hockeystick kiezen doe je niet zomaar. Hockeyspelers stellen verschillende eisen en daarom kan het lastig zijn om een keuze te maken. De SPORT 2000 advies filmpjes laten beknopt het verschil in materiaal, lengte en de buiging van de hockeystick zien. 

Bekijk onze hockeysticks