Naar boven

Hardloopsokken nodig? Bekijk ons brede assortiment hardloopsokken

Je hebt een goede hardloopbroek, hardloopshirt en hardloopschoenen, maar je gebruikt gewone sokken. Na verloop van tijd kan er irritatie optreden rond je voeten en je vraagt je af waar dat door kan komen. Je zou de oorzaak er niet direct zoeken, maar hoogstwaarschijnlijk zijn het de sokken. SPORT 2000 raadt daarom goede hardloopsokken aan. Zo voorkom je namelijk kleine schuurplekken en irritatie, zodat je helemaal pijnvrij de weg op kunt. Wij bieden een breed scala aan hardloopsokken aan.

De voordelen van hardloopsokken

Het dragen van hardloopsokken biedt enkele voordelen ten opzichte van gewone sokken. De belangrijkste hebben wij overzichtelijk gerangschikt:

  • De platte naden verminderen de wrijving en voorkomen zo het ontstaan van blaren.
  • De sokken hebben verdikkingen die extra ondersteuning bieden.
  • Dankzij het gebruik van synthetische stoffen vindt er een betere afvoer van zweetvocht plaats waardoor je geen 'natte' voeten krijgt.

Soorten sokken

In onze collectie vind je naast hardloop- ook wandelsokken van bekende kwalitatieve merken zoals Asics en Falke. Deze zijn er in verschillende modellen, hoogtes en kleuren, zodat er altijd wel een paar tussen zit die op je wensen aansluiten. Het is aan te raden om meerdere paren aan te schaffen zodat je niet in vuile of gewone sokken hoeft hard te lopen of wandelen.

Essentieel bij een complete outfit

Hardloopsokken vormen een essentieel onderdeel van een complete hardloopoutfit. Dankzij de speciale sokken zul je geen last meer krijgen van schimmel, infecties of schuurplekken.

Bekijk onze hardloopsokken