Naar boven

Bikini kopen? Bekijk ons brede assortiment bikini's

Bikini's draag je tijdens watersporten en beachvolleybal. Bij watersporten kun je denken aan zwemmen, schoonspringen en waterpolo. Tijdens wedstrijden dragen dames vaak een badpak in verband met de aerodynamica en veiligheid bij teamsporten. Als je op iets minder hoog niveau sport of recreatief traint, kun je ook voor een bikini kiezen. Bikinies hebben een optimale bewegingsvrijheid. Met name tijdens intensieve sporten zoals aquajogging is dit een voordeel. Wat voor watersport je ook beoefent, zorg altijd dat je goede slippersdraagt, zodat je veilig het water in kunt stappen.

Belangrijke eigenschappen van een bikini

Het is belangrijk dat een bikini een goede pasvorm heeft en voldoende steun biedt tijdens het sporten. Kies daarom de juiste maat. Te kleine bikinies zitten oncomfortabel en schuren. Te grote badkleding biedt onvoldoende steun en zakt af. Let bij de aanschaf op de volgende punten:

  • een zwemmersrug
  • verstelbare bikinibandjes
  • waterafstotende stof
  • geschiktheid voor zowel zout- als chloorwater
  • extra platte naden

Een bikinitop met een zwemmersrug heeft gekruiste bandjes en is aerodynamisch. De bandjes zakken niet af en de armen kunnen vrij bewegen. Met verstelbare bikinibandjes kun je de top op jouw bovenlichaam afstellen. Een goede sportbikini is gemaakt van waterafstotende stof die zowel geschikt is voor zout- als chloorwater. Deze stof heeft een korte droogtijd. Bovendien gaan de kleuren minder snel achteruit. Extra platte naden voorkomen tenslotte huidirritatie.

Onderhoudstips voor bikini’s

Bekende merken badkleding zijn Protest en Adidas. Een Protest bikini heeft een betere pasvorm en een langere levensduur, dan een merkloze variant. Was de kleding altijd voor het dragen en spoel de bikinitop en bikinibroek na het zwemmen uit. Bikinikleding kun je het beste voorzichtig wassen op 30 graden, met weinig wasmiddelen en zonder wasverzachter.

Bekijk onze bikini's